Zelfstandig thuis oefenen dankzij afasietherapie.nl

Dagelijkse communicatie is voor mensen met Afasie, een taalstoornis na een niet-aangeboren hersenletsel, niet vanzelfsprekend meer. Afasie heeft negatieve gevolgen voor het dagelijks leven, de kwaliteit van leven en het kan leiden tot sociaal isolement. Met Afsietherapie.nl kunnen mensen met afasie onder de deskundige begeleiding van de logopedist vaker en effectiever oefenen.

Richtlijn wordt niet gehaald

De effectiviteit van afasietherapie is afhankelijk van de behandelintensiteit en -vorm. De Logopedische Richtlijn ā€™Diagnostiek en behandeling van afasieā€™ beveelt daarom minimaal 2 uur afasietherapie per week aan in de chronische fase. In de praktijk wordt deze richtlijn zelden gehaald. Dat betekent dat er minder vooruitgang geboekt wordt dan mogelijk is.

Oudere man oefent op Tablet
© VWS / PureBudget

Eenvoudig voor cliƫnt en logopedist

Afsietherapie.nl is een e-health oplossing waarmee de logopedist de mogelijkheid krijgt om eenvoudig maatwerkoefeningen samen te stellen voor de cliƫnt. De cliƫnt kan deze oefeningen op een zelfgekozen moment maken. De ingebouwde hulp zorgt ervoor dat de cliƫnt altijd zelfstandig verder kan. Daardoor kan de cliƫnt veel vaker oefenen zonder dat het de logopedist extra tijd kost.

De logopedist ontvangt de resultaten, zodat die kan zien hoe het gegaan is en vervolgens nieuwe oefeningen klaar kan zetten. De oplossing bespaart de logopedist veel tijd om huiswerk voor te bereiden en na te kijken.

Meer oefenen, minder reizen

Voor mensen met afasie en hun mantelzorgers betekent thuis oefenen minder reizen en het gemak van oefenen wanneer dat het beste past. En over de therapie hoeven ze zich geen zorgen te maken. De logopedist is altijd betrokken ook al is dat op afstand.

Meer informatie

Het idee van een online therapieprogramma kwam van een logopedist die veel mensen met afasie behandelt maar eigenlijk niet de therapie kon geven die nodig was en die ze wilde geven. Samen met een aantal Hogescholen in Nederland en Belgiƫ, andere logopedisten in revalidatiecentra en eerstelijns praktijken is Afasietherapie.nl gemaakt. Voor en door logopedisten die weten wat afasie betekent en hoe je het beste therapie geeft. Vanzelfsprekend is Afasietherapie.nl ook door veel mensen met afasie getest en hun tips en adviezen zijn verwerkt.

Kijk op de websiteĀ voor alle informatie over de e-healthoplossing.

Deel deze pagina