Regionetwerk VWS

Om de beweging naar passende zorg en ondersteuning in het regionaal verzorgingsgebied te ondersteunen kunnen partijen in de regio gebruik maken van de kennis en contacten  van het Regionetwerk VWS. Het doel van het Regionetwerk VWS is het bevorderen, faciliteren en verduurzamen van de samenwerking met partijen in de regio. Samen met én in de regio.

Een aantal teams van VWS zoekt verbinding met partijen in alle regio‚Äôs in Nederland. Elke regio heeft een eigen team dat aanspreekpunt is. Het team bestaat uit een regio-ambassadeur (een manager) en regio-organisator (een beleidsmedewerker). Vanuit de regio's zijn kunnen regionale partijen en samenwerkingsverbanden deelnemen, zoals: zorgverzekeraars, zorg- en welzijnsaanbieders, gemeenten, brancheorganisaties en pati√ęnten- of cli√ęntenvertegenwoordigers.

Regionetwerk VWS in de praktijk

Het Regionetwerk VWS werkt aan een duurzame relatie met partijen in de regio. Dat houdt in dat we elkaar frequent ontmoeten, leren kennen én weten te vinden bij vragen. Maar ook delen we goede voorbeelden, leerzame mislukkingen en bij knelpunten weten we elkaar te vinden als het moeilijk wordt. Samen dragen we op deze manier bij aan het realiseren van  passende zorg en ondersteuning in het regionaal verzorgingsgebied.

Wat kan het regioteam betekenen?

Het regioteam legt actief verbindingen tussen de betreffende regio, het ministerie en/of de uitvoeringsorganisaties.  Bovendien is het team naast aanspreekpunt ook zichtbaar aanwezig als overheidsvertegenwoordiger. Uit deze samenwerking volgen verschillende resultaten:


Het Regionetwerk VWS helpt
Hoe kom ik in contact met het team in mijn regio?

Werk jij aan de beweging naar passende zorg en ondersteuning in een regionaal verzorgingsgebied en wil je in contact komen met regio-ambassadeur of regio-organisator van het Regionetwerk VWS? Vul dan onderstaand het formulier in, zodat je met de juiste contactpersoon wordt verbonden. 

Vul het formulier in