Thuiszorgcoöperatie levert kleinschalige zorg

In Noord-Brabant werken zelfstandig zorgprofessionals als collectief aan kleinschalige en persoonlijke thuiszorg. Thuisbasis Brabant geeft bevlogen professionals de ruimte om hun vak naar eigen inzicht uit te oefenen, met liefde voor de cliƫnt, onder de vleugels van een sterke coƶperatie.

Vertrouwensrelatie levert voordelen op

Wanneer een cliĆ«nt verschillende zorgverleners over de vloer krijgt, verloopt de onderlinge communicatie soms moeizaam. Problemen worden dan niet altijd tijdig gesignaleerd. De wijkteams van Thuisbasis Brabant zijn langdurig betrokken bij een cliĆ«nt, waardoor ze complicaties voor kunnen zijn. De vertrouwensband die de teams hebben opgebouwd, helpt de professionals bovendien om cliĆ«nten aan te zetten tot gezonder gedrag.Ā 

Samen de koers bepalen

Bij Thuisbasis Brabant hebben zelfstandig (wijk)verpleegkundigen en ziekenverzorgenden zich in wijkteams georganiseerd. Een deel van hen legt zich daarnaast toe op het besturen van de coƶperatie. Alle deelnemers zijn bovendien mede-eigenaar, waardoor zij invloed kunnen uitoefenen op de koers van de organisatie.

Kwestie van wekenĀ 

De Brabantse thuiszorgcoƶperatie komt voort uit een pilot met kleinschalige zorgteams in 2014. Drie van de deelnemende zorgprofessionals besloten de werkwijze voort te zetten en een nieuwe organisatie op te zetten. Ze lieten zien dat zoā€™n proces geen maanden hoeft te duren: in 6 weken was de coƶperatie een feit en waren de zorginkoopgesprekken gevoerd. Dankzij nauw overleg met de Belastingdienst wist de coƶperatie ook aan de fiscale voorwaarden te voldoen.

vier zorgprofessionals van Thuisbasis Brabant
© Thuisbasis Brabant

Tip: maak gebruik van elkaars talenten

Onderling samenwerken en een bijzondere organisatievorm werkt uitstekend voor Thuisbasis Brabant. Aan anderen die iets soortgelijks willen opzetten, adviseren de initiatiefnemers: zoek de samenwerking met andere zorgpioniers. Door zich op deze manier te verenigen kunnen zelfstandig zorgprofessionals met behoud van autonomie de best mogelijke zorg leveren.Ā 

Meer informatie?

Kijk op Thuisbasisbrabant.nl

Contactgegevens

Meer informatie? Neem contact op met de initiatiefnemer.

Waar: Noord-Brabant

Betrokken organisatie: Thuisbasis Brabant

Deel deze pagina