Mensen met parkinson centraal in multidisciplinair netwerk

Bij de zorg voor mensen met de ziekte van Parkinson zijn veel disciplines en zorgverleners betrokken. Dat maakt de aanpak complex. ParkinsonNet is een landelijk multidisciplinair netwerk van zorgprofessionals die samenwerken aan de best mogelijke zorg voor parkinsonpatiƫnten.

Mensen met parkinson centraal in multidisciplinair netwerk
© ParkinsonNet

Gedeelde richtlijnen

ParkinsonNet bestaat uit 70 regionale, zelfstandige netwerken waarin medisch specialisten, apothekers, psychosociale zorgverleners, paramedici en verpleegkundigen samenwerken. Alle aangesloten zorgverleners werken volgens dezelfde parkinsonrichtlijnen. ParkinsonNet zorgt verder voor scholing en kennisuitwisseling.

Met patiƫnten werken aan oplossingen

ParkinsonNet ontwikkelt producten die mensen met parkinson ondersteunt in zelfmanagement en toegang geeft tot de beste zorg. Dit doen zij samen met mensen met parkinson, hun naasten, zorgverleners en de Parkinson Vereniging. Zo is er de Parkinson Zorgzoeker, waarmee je een gespecialiseerde zorgverlener dichtbij huis vindt.

Minder behandelsessies nodig

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de effecten van ParkinsonNet. Die laten onder meer zien dat het netwerk leidt tot een beter gebruik van richtlijnen door zorgverleners, minder behandelsessies en minder complicaties. Ook tonen drie studies aan dat ParkinsonNet leidt tot lagere zorgkosten.

Meer informatie

Kijk op Parkinsonnet.nl

Waar: heel Nederland

Betrokken organisaties:

Deel deze pagina