Digitale leefstijlcoach bij hart- en vaatziekten en diabetes

Een gezonde leefstijl kan voorkomen dat mensen ziek(er) worden. Het Erasmus MC heeft daarom een digitale leefstijlcoach ontwikkeld. Stellen met een kinderwens en patiënten met hart- en vaatziekten en diabetes kunnen hiermee thuis aan de slag.

Digitale leefstijlcoach Mijn Leefstijlzorg
© Erasmus MC

Leefstijltips op maat

Gedurende 52 weken ontvangt de patiënt gepersonaliseerde tips, weetjes en recepten via een app. De patiënt beantwoordt regelmatig screeningsvragen over eetgewoonten, beweging en zijn conditie. Hierdoor ziet de patiënt waar de verbetering zit en waar hij nog aan kan werken. 

Slimmer Zwanger

Het leefstijlplatform van Erasmus MC vindt zijn oorsprong in het programma Slimmer Zwanger, dat in 2011 werd ontwikkeld voor stellen met een kinderwens. Slimmer Zwanger verbeterde niet alleen de leefstijl van stellen aantoonbaar, maar bleek ook de kans op zwangerschap te vergroten bij vruchtbaarheidsbehandelingen. De leefstijlverbetering was het grootst wanneer beide partners het programma volgden. 

Patiënten met hart- en vaatziekten en diabetes

Door het succes van het eerste leefstijlprogramma rondom zwangerschap heeft Erasmus MC nu ook programma’s ontwikkeld voor patiënten met hart- en vaatziekten en diabetes en hun partners. De programma’s zijn voortdurend in ontwikkeling dankzij waardevolle inzichten uit patiëntevaluaties. Zorgverleners binnen en buiten het ziekenhuis kunnen de leefstijlcoach inzetten als onderdeel van hun behandeling.

Meer informatie

Lees meer over de digitale leefstijlprogramma’s van Erasmus MC op www.mijnleefstijlzorg.nl. 

Contactgegevens

Meer weten? Neem contact op met de initiatiefnemer.

Waar: Rotterdam

Betrokken organisaties:


Deel deze pagina