Anderhalvelijnszorg in het Anders Beter Centrum

In het Anders Beter Centrum werken huisartsen en medisch specialisten buiten het ziekenhuis nauw samen. Het centrum biedt zorg die te ingewikkeld is voor de huisarts die niet dagelijks met deze medische handelingen te maken heeft en die te simpel is voor het ziekenhuis.

Anderhalvelijnszorg in het Anders Beter Centrum
© Anders Beter Centrum

E-meedenkconsult

Een van de diensten van het Anders Beter Centrum is het e-meedenkconsult. Hiermee kan de huisarts deskundig advies inwinnen en op basis daarvan een vervolgtraject starten. Op deze manier hoeft de pati├źnt niet onnodig naar het ziekenhuis. In 2018 deden huisartsen 900 e-meedenkconsults. Dit heeft onder meer voor een daling in het aantal bezoeken aan de polikliniek van Interne Geneeskunde gezorgd.

Spreekuur orthopedie voor schouderklachten

Alle huisartsen in de regio kunnen pati├źnten met schouderklachten doorverwijzen naar het Spreekuur orthopedie in het Anders Beter Centrum. Hier krijgt de pati├źnt advies op maat. Indien nodig wordt de pati├źnt direct behandeld door de orthopeed of kaderhuisarts. Dankzij deze aanpak hoeft de pati├źnt niet naar het ziekenhuis en worden duurdere behandelingen of verdere onderzoeken voorkomen.

Gynaecologie horizontaal verwijzen

Huisartsen van de Westelijke Mijnstreek kunnen pati├źnten voor de plaatsing van een spiraaltje verwijzen naar de kaderhuisarts gynaecologie. Pati├źnten hoeven hiervoor niet naar het ziekenhuis, waardoor bespaard wordt op tweedelijnskosten. De plaatsing wordt vergoed vanuit de basisverzekering en gaat niet ten koste van het eigen risico.

Meer informatie

Kijk op Andersbetercentrum.nl

Contactgegevens

Meer weten? Neem contact op met de initiatiefnemer.

Waar: Limburg

Betrokken organisaties:


Deel deze pagina