Kansrijke start voor kwetsbaar nieuw leven

Jonge zwangere vrouwen die niet in aanmerking komen voor opvang, hebben een grotere kans dat hun kind uit huis wordt geplaatst. Om te voorkomen dat baby’s van hun moeder worden gescheiden, heeft een groep ondernemers in Genemuiden daarom de Wijkwieg opgezet. Een opvanglocatie waar jonge vrouwen begeleid worden bij de eerste zes tot acht maanden van het moederschap.

Artist illustration van het pand van de Wijkwieg
© Stichting De Wijkwieg

Toewerken naar zelfstandigheid

Vanaf de 36e week van de zwangerschap kunnen vrouwen terecht bij de Wijkwieg. Een traject bestaat uit drie fasen, beginnend met intensieve ondersteuning door professionals en toebewegend naar steeds meer zelfstandigheid. De vrouwen krijgen hulp bij emotionele, praktische en financiële uitdagingen. Naast een team professionele hulpverleners staan 50 vrijwilligers klaar om de moeders te begeleiden. De opvanglocatie biedt plaats aan 12 vrouwen en hun baby’s.

Initiatief van ondernemers

Opmerkelijk aan dit initiatief is dat het tot stand is gekomen zonder subsidies. Het project is mogelijk gemaakt door giften van particulieren en ondernemers in de regio Genemuiden. Een groep ondernemers uit het Overijsselse stadje heeft het initiatief genomen vanuit het motto ‘Ieder uniek kwetsbaar leven verdient een kansrijke start’. Stichting De Wijkwieg wil een aanvulling zijn op de bestaande hulpverlening en richt zich specifiek op de doelgroep die moeite heeft om de weg naar de reguliere hulpverlening te vinden. 

Meer informatie

Kijk op Wijkwieg.nl

Contactgegevens

Meer weten? Neem contact op met de initiatiefnemer.

Waar: Genemuiden

Betrokken organisatie: Stichting de Wijkwieg

Deel deze pagina