10 juni 2021

Webinar 24 juni: Slimme zorg en innovatie

Innoveren blijkt in de praktijk een lastige opgave. Het vraagt vaak om een nieuwe kijk op de organisatie van zorg.Ā Ondanks de complexiteit en hobbels laten verschillende organisaties zien dat succesvol innoveren mogelijk is. Zij zetten slimme zorg en innovatie in om hun uiteindelijke doel te behalen: de Juiste Zorg op de Juiste Plek, nu en in de toekomst. In het webinar op 24 juni vertellen twee zorgaanbieders hoe zij dit hebben aangepakt.

Tips uit de praktijk

Plantje groeit in een gloeilamp
© Pexels

Met dit tweede webinar over slimme zorg en innovatie kijken we naar de praktijk. Vernieuwing kan niet zonder verandering, en dus gaat innovatie vaak voor een belangrijk deel over het opnieuw inrichten van zorgprocessen. Simon Broersma (Skipr) gaat tijdens het webinar in gesprek met Marleen de Monchy en Sjoerd van Dekken van Lentis en Jolanda Buwalda van Omring over hun ervaringen en aanpak van slimme zorg. Met best practices en tips zullen zij andere organisaties inspireren om de volgende stap te zetten op het gebied van innovatie en digitale zorg.

De experts bespreken vragen als:

  • Hoe zorg je ervoor dat innovatie en digitalisering ook daadwerkelijk leidt tot betere (organisatie van) zorg en dat het niet bovenop bestaande taken komt?
  • Wat vraagt dit van de herinrichting van zorgprocessen?
  • Waar loop je tegenaan als je slimme zorg wil inbedden in de zorg?
  • Wat zijn sleutels tot succes?

Tijdens dit interactieve webinar is er ruimte voor kennisdeling, zodat we samen de volgende stap kunnen maken naar toekomstbestendige zorg met behulp van slimme zorg en innovatie. Meld je gratis aan en praat mee.

Meld je aan

Over de sprekers

Marleen de Monchy is GZ-psycholoog online en Sjoerd van Dekken is projectmanager e-health bij Lentis. Lentis Groningen heeft innovatie als een van de eerste GGZ-instellingen omarmd. Zij bieden verschillende online oplossingen die ook helpen bij het terugdringen van de lange wachtlijsten in de psychiatrie. Met W@cht actief krijgen wachtenden bijvoorbeeld de mogelijkheid om via betrouwbare informatie alvast zelf aan de slag te gaan met hun klachten.

Jolanda Buwalda is bestuursvoorzitter van Omring. Omring levert verpleging, verzorging en behandeling in West-Friesland, de kop van Noord-Holland en op Texel. Digitale innovatie is voor Omring al jaren een belangrijk hulpmiddel om de zorg toekomstbestendig te maken, rekening houdend met de regionale context en bestaande netwerken. Centraal in de visie staat de combinatie tussen mens en techniek.

Meer weten over de sprekers? Lees hun biografieĆ«n opĀ Skipr.nl.

Praktische informatie

Dit webinar is een initiatief van de Juiste Zorg op de Juiste Plek in samenwerking met Skipr.