Zicht op beschikbare capaciteit zorginstellingen met zorgmonitor

De Zorgmonitor, ontwikkeld door coƶperatie ZorgnaZorg,Ā  geeft een actueel beeld van beschikbare capaciteit in zorginstellingen. Hierdoor kunnen patiĆ«nten zonder onnodige wachttijd doorstromen naar de zorginstelling van hun voorkeur. Zij verblijven zo niet langer dan medisch noodzakelijk in het ziekenhuis en de vervolgbehandeling kan zo snel mogelijk beginnen.

Patiënt schudt de hand van de arts
© VWS / PureBudget

Wat is de zorgmonitor?

Bij ZorgnaZorg komen alle aanmeldingen van de ziekenhuizen en de huisartsen centraal binnen. Met de Zorgmonitor wordt bekeken welke bedden beschikbaar zijn en waar patiƫnten met een specifieke zorgbehoefte, zoals een infuus of zuurstof, terecht kunnen.

Samenwerkingsafspraken

ZorgnaZorg stuurt de aanvraag naar het verpleeghuis dat de voorkeur heeft van de patiƫnt. De coƶrdinatie om een patiƫnt goed over te plaatsen gebeurt in het ziekenhuis, maar er is onderlinge afstemming over welke informatie een verpleeghuis nodig heeft. ZorgnaZorg heeft goede onderlinge samenwerkingsafspraken gemaakt, bijvoorbeeld over de termijn waarbinnen een verpleeghuis moet reageren.

Krachten bundelen

Om gezamenlijk krachtiger te kunnen opereren, is de coƶperatie ZorgnaZorg opgericht op initiatief van het UMCG, het Martini Ziekenhuis en Zorggroep Groningen. Inmiddels zijn 32 ziekenhuizen en zorginstellingen met 143 locaties lid. De wens is om het ambulancevervoer van patiƫnten Ʃn nog meer ziekenhuizen aan te sluiten. in de coƶperatie staat de patiƫnt centraal. Het uitgangspunt is het verhogen van de kwaliteit van zorg voor de patiƫnt door het verbeteren van logistieke processen tussen zorgaanbieders.

Meer informatie

Kijk op de website van www.zorgnazorg.nl

Contactgegevens

Meer weten? Neem contact op met de initiatiefnemer.

Waar: de drie noordelijke provincies

Betrokken organisaties:

Deel deze pagina