Thuis herstellen van coronavirus met COVID-box

Niet alle COVID-pati├źnten hoeven in het ziekenhuis te zijn om te herstellen. Het LUMC behandelt pati├źnten met milde klachten op afstand. Deze pati├źnten ontvangen een COVID-box, die is voorzien van thuismeetapparatuur. De gemeten waardes delen pati├źnten ter controle dagelijks digitaal met een zorgverlener.

Dagelijkse metingen

COVID-box met meetapparatuur voor thuis
© LUMC

Met de COVID-box kunnen patie╠łnten waar mogelijk thuis herstellen van hun COVID-symptomen en behoudt het ziekenhuis zicht op de situatie van de patie╠łnt door dagelijks contact. De COVID-box bevat een thermometer, bloeddrukmeter en zuurstofsaturatiemeter, die patie╠łnten thuis gebruiken. De patie╠łnt geeft dagelijks de metingen door aan het ziekenhuis via de LUMC Care app of tijdens een videoconsult met een zorgverlener, die passende actie neemt als dat nodig is.

Lagere beddendruk 

De apparatuur uit COVID-box gaan terug naar het ziekenhuis als de thuismonitoring afgerond is, wordt gereinigd en kan vervolgens opnieuw ingezet worden. Door deze vorm van zorg op afstand aan te bieden verlaagt het LUMC de beddendruk, voorkomt het opnames via de SEH en verkort het de opnameduur in de kliniek.

Positieve ervaringen

De COVID-box is onderdeel van het bredere concept ÔÇśThe BoxÔÇÖ van het LUMC. De bekendste variant van ÔÇśThe BoxÔÇÖ is die voor hartpati├źnten waarbij pati├źnten thuismeetapparatuur meekrijgen. Met een Box kunnen reguliere check-ups vaker en op afstand plaatsvinden, en kan de zorgverlener indien nodig tijdig actie ondernemen. De ervaringen van het LUMC met eerdere Boxen zijn positief. In de praktijk leidt regelmatige monitoring tot tijdig ziekenhuisbezoek en kan zelfs levens redden. Naast de COVID Box werkt het LUMC ook met de zwangeren-Box, diverse cardiologische Boxen (hartinfarct, hartfalen), de transplantatie Box. Daarnaast zijn er diverse Boxen in ontwikkeling, onder meer voor long- en diabetespati├źnten.

Meer informatie

JZOJP doen we samen

Stel je vraag aan de initiatiefnemer

Wil je meer weten over dit praktijkvoorbeeld? We brengen je graag in contact met de initiatiefnemer. Mail je contactverzoek via de knop hieronder en we sturen je binnen 2 werkdagen de contactgegevens door.

Mail je verzoek

Over dit initiatief

Waar: Zuid-Holland

Betrokken organisatie: LUMC

Deel deze pagina