4 maart 2020

Subsidieregeling geopend voor implementatie en opschaling van zorginnovaties

Zorg voor innoveren heeft een nieuwe subsidieregeling geopend. Met de subsidieregeling kan een externe implementatie- en opschalingscoach worden ingehuurd. De coach biedt advisering bij de implementatie en opschaling die nodig is om een innovatie verder te brengen in de zorg.

Wie kan deze subsidie aanvragen?

Budget en deadline

Je kan tot uiterlijk 30 april 2020, 14.00 uur een aanvraag indienen. Per aanvraag kan je¬†tot ‚ā¨5.000,- ontvangen met een maximale looptijd van 6 maanden. Voor deze subsidieronde is maximaal ‚ā¨200.000,- beschikbaar. Indien het maximale budget voor de sluitingsdatum bereikt is, sluit de oproep al voor de uiterlijke datum.

  Bekijk de subsidieoproep  

Voorwaarden voor de innovaties

Het moet gaan om sociale of technologische innovaties (e-health, medische technologie) die als uitgangspunt low cost, high impact hebben en zich focussen op kosten- of arbeidsbesparing. 

Een geschikte coach vinden

Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van de geschikte coach. Gebruik bijvoorbeeld je netwerk om de coach te vinden. Is je netwerk niet toereikend? Dan kun je contact opnemen met zorg- en innovatiebureaus, kennis- en onderzoeksinstellingen, of bij implementatienetwerken zoals het Nederlands Implementatie Collectief en het Expertisenetwerk Implementatie. Mocht je er zelf niet uitkomen dan is het altijd mogelijk om telefonisch contact op te nemen met Zorg voor innoveren (070 3495 004).

Zorg voor innoveren

Het organiseren van de Juiste Zorg op de Juiste Plek vraagt om veel organisatievermogen. Als je zorginnovaties wil implementeren of opschalen dan kun je tegen allerlei vragen of knelpunten aanlopen. Met deze vragen of knelpunten kan je terecht bij het loket van Zorg voor innoveren, hier krijg je advies op maat. Naast adviesondersteuning biedt Zorg voor innoveren nu ook ondersteuning met behulp van de nieuwe subsidieregeling.

Zorg voor innoveren is het centrale aanspreekpunt vanuit de overheid voor zorginnovatoren en bestaat uit: ZonMw, de Nederlandse Zorgautoriteit, het Zorginstituut, VWS en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Samen bundelen de 4 partners hun krachten en expertise om jou als zorginnovator verder te helpen. Bekijk alle informatie over Zorg voor innoveren op hun website.