Podcasts en webinars

Er zijn al veel initiatieven om de boodschap en beweging van de Juiste Zorg op de Juiste Plek verder te brengen in de praktijk. Heb je al genoeg te lezen, maar wil je je toch laten inspireren? Op deze pagina vind je interessante podcasts en kun je onze webinars terugkijken. 

Podcastafleveringen

Stijgende zorgkosten: ligt hier de oplossing? (BNR)

In deze BNR-podcast legt bestuurder Peter Bennemeer uit hoe hij in het Brabantse ziekenhuis Bernhoven een nieuwe koers insloeg. Hij stopte de perverse beloningsprikkels, maakte artsen verantwoordelijk en maakte afspraken met zorgverzekeraars. Dit resulteerde in meer zinnige zorg en tevreden pati√ęnten en professionals.

Nu ingrijpen voor duurzaam betaalbaar zorgstelsel (BNR)

In deze BNR-podcast pleit Josefien Kursten, directeur regulering bij de Nederlandse Zorgautoriteit, voor een andere bekostiging in de zorg. We moeten van ziekte als verdienmodel naar gezondheid als verdienmodel, aldus Kursten. Zo kan de zorg bijdragen aan het functioneren van mensen en kwaliteit van leven.

Videoconsulten in Amsterdam UMC: onderzoek en lessons learned (NVZ)

In Amsterdam UMC werd al een paar jaar onderzoek gedaan naar videoconsulten en was al veel theoretische kennis in huis toen de coronacrisis uitbrak. Deze crisis zorgde voor een ‚Äď letterlijk ‚Äď vliegende start van de invoering. Daarover gaat deze aflevering van de NVZ-podcast Digitale zorg.

JZOJP: Een en al oog (Oogvereniging)

Bij welke klachten kan iemand terecht bij de optometrist en wanneer wordt iemand nog doorverwezen naar de oogarts? En hoe gaat de rol van de optometrist er uitzien? Gabri√ęlle Janssen van de Optometristen Vereniging Nederland (OVN) en Petra Kortenhoeven van de Oogvereniging¬†gaan hierover in gesprek¬†in deze podcast.

Toetsing digitale zorg door zorgverzekeraars (Waardevolle AI voor gezondheid)

Verschillende zorgverzekeraars zijn aan de slag gegaan om gezamenlijke uitdagingen rond de beoordeling van digitale toepassingen aan te pakken. De samenwerking heeft geleid tot een leidraad en beoordelingskader voor het toetsen en selecteren van oplossingen. In deze podcast vertellen verschillende betrokkenen over de samenwerking en leidraad.

Samen de schouders eronder (Physio Global)

Wat is belang voor het analyseren van het gezondheidsprobleem van een pati√ęnt met schouderklachten voor het wel of niet doorsturen naar een orthopeed? Welke pati√ęnt is (niet) geschikt om¬†door te sturen in het kader van de Juiste Zorg op de Juiste Plek? Physio Global gaat in deze podcast in gesprek met orthopedisch chirurg Marc Wagener¬†en fysiotherapeut Beate Dejaco.

Podcastseries

De innovatieve huisarts

Huisarts Christian de Groot maakt podcasts van gesprekken die hij met andere huisartsen voert. In de podcasts worden best practices gedeeld. Zo wil Christian de drempel om aan de slag te gaan met innovatie en digitale zorg voor collega’s te verlagen.

Digitale transformatie en innovatie (Vilans)

Vilans heeft twee podcastseries gemaakt over digitale transformatie en innovatie. In de serie 'Vilans Ontmoet' vertellen experts uit de langdurende zorg over digitale transformatie in de zorg. In de serie 'We love Innovators' onderzoeken zorgvernieuwers, op persoonlijke titel, hoe de zorg toekomstbestendig kan worden gemaakt.

Digitale zorg en Preventie (NVZ)

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) maakt verschillende reeksen podcasts. In het kader van de Slimme Zorg Estafette is er een serie gemaakt over digitale zorg. In de podcasts vertellen (zorg)professionals, bestuurders en pati√ęnten over hun ervaringen met digitale zorg. De podcasts over preventie richten zich op het Nationaal Preventieakkoord. Hier praat de NVZ met verschillende deskundigen over rookvrije zorg in ziekenhuizen.

Slimme zorg (Vintura)

In deze podcastserie gaat Arno Rutte, directeur bij Vintura, op zoek naar oplossingen waarmee een zorginfarct voorkomen kan worden. Door in gesprek te gaan met mensen die ertoe doen in de zorgsector hoor je wat volgens hen slimme zorg is.

Webinars Juiste Zorg op de Juiste Plek

Deel deze pagina