10 mei 2021

Beweegcirkel helpt om cliënten in beweging te krijgen

Meer bewegen levert allerlei gezondheidsvoordelen op en kan helpen om ziekte te voorkomen. Toch bewegen veel mensen nog te weinig. Om professionals te helpen hun cliënten in beweging te krijgen, heeft Kenniscentrum Sport & Bewegen de Beweegcirkel ontwikkeld. Dit is een praktische vertaling van de beweegrichtlijnen, die aangeven hoeveel beweging nodig is om gezond te blijven. Naast een fysieke versie is de Beweegcirkel nu ook in digitale vorm beschikbaar!

In vijf stappen van inzicht naar actie

Mensen aansporen om meer te bewegen is allang niet meer voorbehouden aan fysiotherapeuten of sportinstructeurs. Zorgverleners in de eerste en tweede lijn schrijven steeds vaker beweging voor als (onderdeel van een) behandeling. Maar hoe voer je het gesprek over dit onderwerp? En hoe zorg je dat mensen zelf aan de slag willen? De Beweegcirkel helpt om het gesprek te voeren. In vijf stappen krijg je inzicht in huidig beweeggedrag, maak je samen plannen om meer te bewegen en om dit vol te houden.

Fysieke en digitale variant

De Beweegcirkel is beschikbaar in een fysieke en een digitale variant. Voor wie de cirkel in groepen wil gebruiken is er bovendien een speciale groepshandleiding. Zo kun je dit hulpmiddel eenvoudig integreren in jouw werkwijze.

Lees meer over de Beweegcirkel