Zorgregiokaart
Interactieve kaart op basis van de zorgkantoorregio’s

't Gooi

Er is een regiobeeld beschikbaar voor ’t Gooi. Deze regio omvat de gemeenten Blaricum, Eemnes, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp, Wijdemeren en Gooise Meren.

Amstelland en De Meerlanden

Er is een regiobeeld beschikbaar voor Amstelland. Deze regio omvat de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Er is een regiobeeld beschikbaar voor de Meerlanden. Deze regio omvat de gemeente Haarlemmermeer

Amsterdam

Er is een regiobeeld beschikbaar voor Amsterdam. Deze regio omvat de gemeenten Amsterdam en Diemen.

Apeldoorn / Zutphen

Er is een regiobeeld beschikbaar voor Apeldoorn/Zutphen. Deze regio omvat de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Heerde, Lochem en Zutphen.

Arnhem

Er zijn meerdere regiobeelden beschikbaar voor Arnhem. Deze regio omvat de gemeenten Aalten, Arnhem, Barneveld, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Duiven, Ede, Lingewaard, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rhenen, Rozendaal, Scherpenzeel, Wageningen, Westervoort, Winterswijk en Zevenaar.

Drenthe

Er zijn meerdere regiobeelden beschikbaar voor Drenthe. Deze regio omvat de gemeenten Aa & Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo en Westerveld.

Andere regio-indelingen binnen Zorgkantoorregio "Drenthe"

Flevoland

Er is een regiobeeld beschikbaar voor Flevoland. Deze regio omvat de gemeenten Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde. Daarnaast is er voor gemeenten Noordoostpolder en Urk een regiovisie beschikbaar.

Bekijk de regiovisie van gemeenten Noordoostpolder en Urk.

Friesland

Er zijn meerdere regiobeelden beschikbaar voor Friesland. Deze regio omvat de gemeenten Achtkarspelen, Ameland, Dantumadiel, Harlingen, Heerenveen, Leeuwarden, Ooststellingwerf, Opsterland, Schiermonnikoog, Smallingerland, Terschelling, Tytsjerksteradiel, Vlieland, Weststellingwerf, SĂșdwest FryslĂąn, de Friese Meren, Waadehoeke en Noardeast-FryslĂąn.

Regiobeeld zorgkantoorregio

Regiobeelden Noordoost-, Noordwest- & Zuidwest Friesland

Naast het provinciale regiobeeld Friesland heeft ROS Friesland regiobeelden voor de Friese sub-regio’s ontwikkeld.  Ook is er een verdiepend regiobeeld integrale ouderenzorg ontwikkeld voor Zuid Friesland.

Groningen / Regio Noord

Er is een regiobeeld beschikbaar voor Groningen / Regio Noord. Deze regio omvat de gemeenten Appingedam, Delfzijl, Groningen, Loppersum, Pekela, Stadskanaal, Veendam, Oldambt, Midden-Groningen, Westerwolde, Westerkwartier en Het Hogeland.

Haaglanden

Er zijn meerdere regiobeelden beschikbaar voor Haaglanden. Deze regio omvat de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar en Zoetermeer.

Andere regio-indelingen binnen Zorgkantoorregio "Haaglanden"

Kennemerland

Er zijn meerdere regiobeelden beschikbaar voor Kennemerland. Deze regio omvat de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Castricum, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen en Zandvoort.

Midden-Brabant

Er is een regiobeeld beschikbaar voor Midden-Brabant. Deze regio omvat de gemeenten Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk.

Midden-Holland

Er is een regiobeeld beschikbaar voor Midden-Holland. Deze regio omvat de gemeenten Gouda, Waddinxveen, Zuidplas, Bodegraven-Reeuwijk en Krimpenerwaard.

Midden-IJssel

Er is een regiobeeld beschikbaar voor Midden-IJssel. Deze regio omvat de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst.

Nijmegen

Er zijn meerdere regiobeelden beschikbaar voor Nijmegen. Deze regio omvat de gemeenten Beuningen, Buren, Culemborg, Druten, Gennep, Heumen, Mook en Middelaar, Neder-Betuwe, Nijmegen, Tiel, West Maas en Waal, West Betuwe, Berg en Dal en Wijchen.

 Regiobeeld Ouderen Rivierenland

Dit Regiobeeld beschrijft de huidige en toekomstige situatie rondom gezondheid van en zorg aan ouderen in Rivierenland. Het is een domeinoverstijgend beeld, samengesteld met behulp van data uit diverse bronnen, zoals CBS, ROS Wijkscan, GGD en cijfers van partners uit de regio zoals Santé Partners, Zorgcentra de Betuwe, SZR, Zorggroep Gelders Rivierenland en Huisartsenpost Tiel.

Noord- en Midden-Limburg

Er is een regiobeeld beschikbaar voor Noord- en Midden-Limburg. Deze regio omvat de gemeenten Beesel, Bergen, Echt-Susteren, Horst aan de Maas, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Venlo, Venray, Weert en Peel en Maas.

Noord-Holland Noord

Er is een regiobeeld beschikbaar voor Noord-Holland Noord. Deze regio omvat de gemeenten Alkmaar, Bergen NH, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Heerhugowaard, Heiloo, Hoorn, Koggenland, Langedijk, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec, Texel en Hollands Kroon.

Noord-Oost Brabant

Er is een regiobeeld beschikbaar voor Noord-Oost Brabant. Deze regio omvat de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, 's-Hertogenbosch, Landerd, Maasdriel, Mill en St. Hubert, Oss, St. Anthonis, St. Michielsgestel, Uden, Vught, Zaltbommel en Meierijstad.

Rotterdam

Er is een regiobeeld beschikbaar voor Rotterdam. Deze regio omvat de gemeenten Capelle a/d IJssel, Krimpen a/d IJssel en Rotterdam.

Twente

Er is een regiobeeld beschikbaar voor Twente. Deze regio omvat de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo (Ov), Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden. 

Utrecht

Er zijn meerdere regiobeelden beschikbaar voor Utrecht. Deze regio omvat de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Nijkerk, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Wijk bij Duurstede, Woerden, Woudenberg, Zeist en Stichtse Vecht.

Waardenland

Er is een regiobeeld beschikbaar voor Waardenland. Deze regio omvat de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, Vijfheerenlanden en Molenlanden.

West-Brabant

Er is een regiobeeld beschikbaar voor West-Brabant. Deze regio omvat de gemeenten Aalburg, Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht, Zundert, Altena en Alphen-Chaam.

Westland Schieland Delfland

Er is een regiobeeld beschikbaar voor West Schieland Delfland. Deze regio omvat de gemeenten Delft, Westland, Lansingerland, Maassluis, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Schiedam en Vlaardingen.

Op basis van het regiobeeld is er een regionale aanpak ouderenzorg ontwikkeld. Binnen de aanpak werken 17 verschillende partijen regionaal en domeinoverstijgend samen om te zorgen voor kwalitatief goede, toegankelijke en betaalbare zorg voor ouderen.

Zaanstreek / Waterland

Er is een regiobeeld beschikbaar voor Zaanstreek/Waterland. Deze regio omvat de gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zaanstad.

Zeeland

Er is een regiobeeld beschikbaar voor Zeeland. Deze regio omvat de gemeenten Borsele, Goes, Hulst, Kapelle, Middelburg, Noord-Beveland, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland, Sluis, Terneuzen, Tholen, Veere en Vlissingen.

Zuid-Holland Noord

Er is een regiobeeld beschikbaar voor Zuid-Holland Noord. Deze regio omvat de gemeenten Alphen a/d Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude.

Zuid-Hollandse Eilanden

Er  zijn meerdere regiobeelden beschikbaar voor de Zuid-Hollandse Eilanden. Deze regio omvat de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Brielle, Hellevoetsluis, Ridderkerk, Westvoorne, Goeree-Overflakkee, Nissewaard en Hoeksche Waard

Zuid-Limburg

Er is een regiobeeld beschikbaar voor Zuid-Limburg. Deze regio omvat de gemeenten Beek, Brunssum, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Maastricht, Meerssen, Simpelveld, Sittard-Geleen, Stein, Vaals, Valkenburg a/d Geul, Voerendaal, Eijsden-Margraten en Beekdaelen.

Zuid-Oost Brabant

Er is een regiobeeld beschikbaar voor Zuid-Oost Brabant. Deze regio omvat de gemeenten Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

Zwolle

Er zijn meerdere regiobeelden beschikbaar voor Zwolle. Deze regio omvat de gemeenten Dalfsen, Elburg, Ermelo, Hardenberg, Harderwijk, Hattem, Kampen, Nunspeet, Oldebroek, Ommen, Putten, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle.

Er is een regiobeeld beschikbaar voor Zwolle en omstreken. De regio bestaat uit de gemeenten Zwolle, Kampen, Steenwijkerland, Raalte, Zwartewaterland, Olst-Wijhe, Staphorst, Heerde, Elburg, Oldebroek en Hattem. 

Er is een regiobeeld beschikbaar voor regio Vechtdal. De regio bestaat uit de gemeenten Ommen, Hardenberg en Dalfsen.

Regiobeeld dementie Haaglanden

Bron: Stichting Transmurale Zorg, Regio: Haaglanden

Een regiobeeld over dementie biedt handvatten om de juiste acties op de juiste plek in te zetten, zodat al die mensen met dementie en hun naasten de juiste zorg en ondersteuning ontvangen, nu en in de toekomst.

Regiobeeld Ouderen in Rivierenland

Bron: Mura Zorgadvies, Regio:

Dit Regiobeeld beschrijft de huidige en toekomstige situatie rondom gezondheid van en zorg aan ouderen in Rivierenland. Het is een domeinoverstijgend beeld, samengesteld met behulp van data uit diverse bronnen, zoals CBS, ROS Wijkscan, GGD en cijfers van partners uit de regio zoals Santé Partners, Zorgcentra de Betuwe, SZR, Zorggroep Gelders Rivierenland en Huisartsenpost Tiel.

Regiobeeld Ouderenzorg Drenthe

Bron: Trendbureau Drenthe, Regio: Drenthe

In het Regiobeeld Ouderenzorg Drenthe is op basis van beschikbare cijfers en gesprekken met ouderen een beeld samengesteld over de (toekomstige) ouderenondersteuning in de regio. Waar liggen kansrijke mogelijkheden en waar worden acute of toekomstige brandhaarden gesignaleerd? 

Regiobeeld Zoetermeer

Bron: Zoetermeer2025.nl, Regio: Haaglanden

Een werkgroep van de gemeente Zoetermeer, zorginstellingen en zorgverzekeraars heeft dit stadsbeeld Zoetermeer opgesteld om de ontwikkelingen in het zorggebruik, het zorgaanbod, de  bevolkingsontwikkeling, gezondheid en leefstijl tot 2025 in kaart te brengen.

Deel deze pagina