Zorgkantoor regio's kaart ROAZ regio's kaart
Interactieve kaart op basis van de zorgkantoorregio’s
Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) regio's
In het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) werken zorgaanbieders aan voldoende bereikbaarheid van acute zorg. Samen moeten zij ervoor zorgen dat een pati√ęnt met een acute zorgvraag zo snel mogelijk op de juiste plaats de juiste zorg ontvangt.

't Gooi

Er is een nieuw regioplan en er is een regiobeeld beschikbaar voor ’t Gooi. Deze regio omvat de gemeenten Blaricum, Eemnes, Hilversum, Huizen, Laren, Wijdemeren en Gooise Meren.

Amstelland-Meerlanden

Er zijn nieuwe regioplannen en er is een regiobeeld beschikbaar voor Amstelland-Meerlanden. Deze regio omvat de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel, Uithoorn en Haarlemmermeer.

Amsterdam

Er is een nieuw regioplan en er is een regiobeeld beschikbaar voor Amsterdam. Deze regio omvat de gemeenten Amsterdam, Diemen en Weesp.

Apeldoorn / Zutphen

Er is een nieuw regioplan beschikbaar en er zijn regiobeelden beschikbaar voor Apeldoorn/Zutphen.

Deze regio omvat de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Heerde, Lochem en Zutphen.

Arnhem

Er is een nieuw regioplan beschikbaar en er zijn regiobeelden beschikbaar voor Arnhem.

Deze regio omvat de gemeenten Aalten, Arnhem, Barneveld, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Duiven, Ede, Lingewaard, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rhenen, Rozendaal, Scherpenzeel, Wageningen, Westervoort, Winterswijk en Zevenaar.

Drenthe

Er is een nieuw regioplan en er zijn regiobeelden beschikbaar voor Drenthe. Deze regio omvat de gemeenten Aa & Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo en Westerveld.

Andere regio-indelingen binnen Zorgkantoorregio "Drenthe"

Flevoland

Er is een nieuw regioplan en een regiobeeld beschikbaar voor Flevoland. Deze regio omvat de gemeenten Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde. 

Friesland

Er is een nieuw regioplan en een regiobeeld beschikbaar voor Friesland. Deze regio omvat de gemeenten Achtkarspelen, Ameland, Dantumadiel, Harlingen, Heerenveen, Leeuwarden, Ooststellingwerf, Opsterland, Schiermonnikoog, Smallingerland, Terschelling, Tytsjerksteradiel, Vlieland, Weststellingwerf, S√ļdwest Frysl√Ęn, de Fryske Marren, Waadhoeke en Noardeast-Frysl√Ęn.

Groningen / Regio Noord

Er zijn nieuwe regioplannen en een regiobeeld beschikbaar voor Groningen. Deze regio bevat de volgende 10 gemeenten: Eemsdelta, Pekela, Veendam, Groningen, Stadskanaal, Oldambt, Midden-Groningen, Westerwolde, Westerkwartier en Het Hogeland.

Haaglanden

Er is een nieuw regioplan en er zijn regiobeelden beschikbaar voor Haaglanden. Deze regio omvat de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar en Zoetermeer.

Andere regio-indelingen binnen Zorgkantoorregio "Haaglanden"

Kennemerland

Er is een nieuw regioplan en een regiobeeld beschikbaar voor Kennemerland en gemeente Haarlemmermeer. 

Midden-Brabant

Er is een nieuw regioplan en er is een regiobeeld beschikbaar voor Midden-Brabant. Deze regio omvat de gemeenten Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk.

Midden-Holland

Er is een nieuw regioplan en een regiobeeld beschikbaar voor Midden-Holland. Deze regio omvat de gemeenten Gouda, Waddinxveen, Zuidplas, Bodegraven-Reeuwijk en Krimpenerwaard.

Midden-IJssel

Er is een nieuw regioplan beschikbaar en er zijn regiobeelden beschikbaar voor Midden-IJssel. Deze regio omvat de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst.

Nijmegen

Er is een nieuw regioplan en er zijn regiobeelden beschikbaar voor Nijmegen. Deze regio omvat de gemeenten Beuningen, Buren, Culemborg, Druten, Gennep, Heumen, Mook en Middelaar, Neder-Betuwe, Nijmegen, Tiel, West Maas en Waal, West Betuwe, Berg en Dal en Wijchen.

Noord- en Midden-Limburg

Er is een nieuw regioplan en een regiobeeld beschikbaar voor Noord- en Midden-Limburg. Deze regio omvat de gemeenten Beesel, Bergen LB, Echt-Susteren, Horst aan de Maas, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Venlo, Venray, Weert en Peel en Maas.

Noord-Holland Noord

Er is een nieuw regioplan en een regiobeeld beschikbaar voor Noord-Holland Noord. Deze regio omvat de gemeenten Alkmaar, Bergen NH, Den Helder, Drechterland, Dijk en Waard, Enkhuizen, Heerhugowaard, Heiloo, Hoorn, Koggenland, Langedijk, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec, Texel en Hollands Kroon.

Noord-Oost Brabant

Er is een nieuw regioplan en een regiobeeld beschikbaar voor Noord-Oost Brabant. Deze regio omvat de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxtel, 's-Hertogenbosch, Land van Cuijk, Maasdriel,  Oss, St. Michielsgestel, Vught, Zaltbommel en Meierijstad.

Rotterdam

Er is een nieuw regioplan en er is een regiobeeld beschikbaar voor Rotterdam. Deze regio omvat de gemeenten Capelle a/d IJssel, Krimpen a/d IJssel en Rotterdam.

Twente

Er is een nieuw regioplan beschikbaar en er zijn regiobeelden beschikbaar voor Twente.

Deze regio omvat de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo (Ov), Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden. 

Utrecht / Midden-Nederland

Er is een nieuwe regioplan en er is een regiobeeld beschikbaar voor Utrecht / Midden-Nederland. Deze regio omvat de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Nijkerk, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Wijk bij Duurstede, Woerden, Woudenberg, Zeist en Stichtse Vecht.

Waardenland

Er is een nieuw regioplan en een regiobeeld beschikbaar voor Waardenland. Deze regio omvat de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, Vijfheerenlanden en Molenlanden.

West-Brabant

Er is een nieuw regioplan en een regiobeeld beschikbaar voor West-Brabant. Deze regio omvat de gemeenten Aalburg, Altena, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert.

Westland Schieland Delfland

Er is een nieuw regioplan en een regiobeeld beschikbaar voor West Schieland Delfland. Deze regio omvat de gemeenten Delft, Westland, Lansingerland, Maassluis, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Schiedam en Vlaardingen.

Op basis van het regiobeeld is er een regionale aanpak ouderenzorg ontwikkeld. Binnen de aanpak werken 17 verschillende partijen regionaal en domeinoverstijgend samen om te zorgen voor kwalitatief goede, toegankelijke en betaalbare zorg voor ouderen.

Zaanstreek / Waterland

Er is een nieuw regioplan en een regiobeeld beschikbaar voor Zaanstreek/Waterland. Deze regio omvat de gemeenten Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zaanstad.

Zeeland

Er is een nieuw regioplan en een regiobeeld beschikbaar voor Zeeland. Deze regio omvat de gemeenten Borsele, Goes, Hulst, Kapelle, Middelburg, Noord-Beveland, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland, Sluis, Terneuzen, Tholen, Veere en Vlissingen.

Zuid-Holland Noord

Er is een nieuw regioplan en een regiobeeld beschikbaar voor Zuid-Holland Noord. Deze regio omvat de gemeenten Alphen a/d Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude.

Zuid-Hollandse Eilanden

Er  is een nieuw regioplan en er is een regiobeeld beschikbaar voor de Zuid-Hollandse Eilanden. Deze regio omvat de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Nissewaard, Ridderkerk, en Voorne aan Zee

Zuid-Limburg

Er is een nieuw regioplan en een regiobeeld beschikbaar voor Zuid-Limburg. Deze regio omvat de gemeenten Beek, Beekdaelen, Brunssum, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Maastricht, Meerssen, Simpelveld, Sittard-Geleen, Stein, Vaals, Valkenburg aan de Geul en Voerendaal.

Zuid-Oost Brabant

Er is een nieuw regioplan en een regiobeeld beschikbaar voor Zuid-Oost Brabant. Deze regio omvat de gemeenten Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

Zwolle

Er zijn nieuwe regioplannen en regiobeelden beschikbaar voor Zwolle. Deze regio omvat de gemeenten Dalfsen, Elburg, Ermelo, Hardenberg, Harderwijk, Hattem, Kampen, Nunspeet, Oldebroek, Ommen, Putten, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle.

Deel deze pagina