Over ons

De zorg moet zich voorbereiden op grote veranderingen. Dat vraagt om samenwerken en kennisdelen met creativiteit en lef. Er is een nieuwe manier van denken en werken nodig. Uit dit besef is de Juiste Zorg op de Juiste Plek ontstaan: een beweging van partijen in de zorg en ondersteuning om het dagelijks functioneren van de mens weer centraal te stellen en de zorg toekomstbestendig te maken.

Voorkomen, verplaatsen en vervangen

De drie pijlers van de Juiste Zorg op de Juiste Plek zijn:

Wij ondersteunen, inspireren en adviseren de beweging

De beweging Juiste Zorg op de Juiste Plek is al in volle gang in alle delen van het land. Het ministerie van VWS zet zich in om die beweging te vergroten en te versterken. Met het programma Juiste Zorg op de Juiste Plek stimuleren we partijen in het veld om dit gedachtegoed naar de praktijk te vertalen. 

Volg ons op LinkedIn

Hoe het begon: Taskforce JZOJP

In 2018 hebben experts uit verschillende disciplines van de zorg zich verenigd in een Taskforce. Zij hebben onder leiding van het ministerie van VWS een rapport uitgebracht over de Juiste Zorg op de Juiste Plek. In het rapport schetsen ze de kaders voor de transitie naar een zorgsysteem dat het functioneren van mensen centraal stelt. 

Deel deze pagina