23 december 2021

ZonMw en Hartstichting gaan samenwerken aan Juiste Hartzorg op de Juiste Plek

Bij atriumfibrilleren en hartfalen zijnĀ vroege opsporing en optimale behandeling essentieel om de ziektelast te verlagen. Goede samenwerking tussen de eerste, tweede en derde lijn is een belangrijke stap om dit te bereiken. Daarom zijn ZonMw en de Hartstichting een samenwerking gestart om de Juiste Hartzorg op de Juiste Plek te bieden.

Een wijkverpleegkundige praat met een cliënt
© ZonMw

Netwerkzorg voor hartpatiƫnten

De thematische samenwerking tussen ZonMw en de Hartstichting moet ertoe leiden dat patiĆ«ntenĀ in contact komen met de zorgverlener die het beste kan voorzien in de zorgbehoefte die er op dat moment ligt. Voor dit soort netwerkzorg moeten er duidelijke transmurale regionale afspraken gemaakt worden over sceening en behandeling. ZonMw en de Hartstichting gaan regionale samenwerkingsverbanden ondersteunen bij de implementatie van dit soort afspraken.Ā 

Ondersteuning voor regionale samenwerkingsverbanden

Juiste Hartzorg Op de Juiste Plek biedt in eerste instantie twee vormen van ondersteuning:

Lees het hele nieuwsbericht op ZonMw

Meer informatie

Zowel de Landelijke Impuls Hartzorg als de Regio-Impuls Hartzorg zullen in het eerste kwartaal van 2022 opengesteld worden. Houd hiervoor de website van ZonMw in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbrieven van ZonMw en de Hartstichting.