10 mei 2021

ActiZ, Zorgthuisnl en ZN organiseren webinar 'Onplanbare nachtzorg'

In 2019 hebben ActiZ, V&VN, Zorgthuisnl en ZN een gezamenlijk kader voor toekomstbestendige wijkverpleging opgesteld. Daarin zijn uitgangspunten opgenomen voor onplanbare nachtzorg, met als doel dat deze zorg eind 2021 in heel Nederland dekkend is georganiseerd. Op 3 juni organiseren ActiZ, ZorgthuisNL en ZN een webinar over de uitvoering van onplanbare nachtzorg in de praktijk. Meld je nu aan!

Samenwerking is eerste stap

Voor onplanbare nachtzorg moeten er altijd professionals bereikbaar en beschikbaar zijn, terwijl relatief weinig cliënten onverwacht nachtzorg nodig hebben. De eerste stap naar goede en efficiĂ«nte onplanbare nachtzorg is daarom samenwerking tussen zorgaanbieders. Uit een evaluatie van Berenschot blijkt dat zorgaanbieders in de meeste regio's al afspraken hebben gemaakt over nachtzorg. Ze volgen daarbij grotendeels de aanwijzingen van het gezamenlijk kader. Toch is er nog een weg te gaan voordat onplanbare nachtzorg landelijk dekkend is geregeld.

Inspiratie uit de praktijk

In het webinar op 3 juni gaan drie zorgaanbieders en een zorgverzekeraar met elkaar in gesprek over hun ervaringen met de uitvoering en bekostiging van onplanbare nachtzorg. Is jouw organisatie nog niet aan de slag met het kader, laat je dan tijdens het webinar inspireren door deze voorbeelden uit de praktijk.

Meld je aan

Programma

Voor wie

Directeuren van organisaties binnen de wijkverpleging en iedereen die geĂŻnteresseerd is in het verbeteren van onplanbare nachtzorg.

Meer informatie

De voorbereidingen voor het webinar zijn in volle gang. Houd deze website, LinkedIn en onze nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie over de sprekers.

Meld je aan