28 oktober 2020

Webinar 24 november: Gezondheid voorop

Voorkomen is beter dan genezen. Het zorgveld is het er daarom wel over eens: we moeten meer investeren in preventie en in een gezonde leefstijl. Met minder nadruk op ziekte en behandeling.  En juist meer aandacht voor lichamelijke, geestelijke en sociale gezondheid.

Banner webinar
© Skipr

Maar in de praktijk blijkt deze verschuiving nog niet zo eenvoudig te realiseren. Preventie krijgt niet altijd de aandacht die het verdient. En vereist samenwerking tussen het medische en sociale domein.

Toch zijn er de afgelopen jaren wel degelijk mooie stappen gezet, onder meer dankzij het Nationaal Preventieakkoord. Op lokaal en regionaal niveau zijn er sindsdien al veel mooie initiatieven ontstaan. Partijen buiten de zorg, zoals scholen, werkgevers en sportverenigingen, worden daarbij steeds vaker betrokken.

Wat is er nodig om in de zorg echt aan de voorkant te gaan sturen? Hoe kijken we voorbij de beren op de weg? En wat kunnen we leren van succesvolle preventiepioniers? Hierover gaat Simon Broersma (Skipr) op 24 november in gesprek met Daan Bultje en Rosanne Warmerdam. 

Meld je aan

Met de adviezen en tips in dit interactieve webinar kun je direct aan de slag. Samen zetten we zo de volgende stap naar de Juiste Zorg op de Juiste Plek. Meld je aan en praat mee op 24 november!

Over de sprekers

Rosanne Warmerdam

Rosanne Warmerdam

Rosanne Warmerdam (30) is mede oprichter van The Pando Network, een strategie- en campagnebureau op het gebied van gezondheidsprojecten. Haar team is voortdurend op zoek naar creatieve manieren om de gezonde keuze weer de makkelijke keuze te maken. Dit doen ze in verschillende projecten zoals Healthy Hillegom, waarin ze samen met partners bouwen aan een gezonde gemeenschap waarbij ze ook actief campagne voeren om Hillegommers te enthousiasmeren voor een gezonde(re) leefstijl.

Daan Bultje

Daan Bultje

Daan Bultje (39) is directeur van Healthy Ageing Network Noord Nederland (HANNN), de gezondste coalitie van Nederland. HANNN mobiliseert alle ondernemers, denkers en beslissers die kunnen bijdragen aan een gezondere regio. Deze coalitie bouwt aan een omgeving die gezondheid stimuleert. Van bewegen en voeding tot een gezonde omgeving, zingeving en sociale samenhang. Sinds kort is Daan ook interim-programmamanager Positieve Gezondheid bij CMO Flevoland.

Praktische informatie

Dit webinar is een initiatief van de Juiste Zorg op de Juiste Plek in samenwerking met Skipr.