24 september 2020

Webinar 8 oktober: Domeinoverstijgende en regionale samenwerking

Zorg organiseren over de grenzen van instellingen en domeinen heen


Overal in de zorg groeit het besef dat we anders moeten gaan samenwerken als we de juiste zorg op de juiste plek willen leveren. De scheidslijnen die de laatste decennia zijn ontstaan tussen en binnen domeinen maken het nu vaak onmogelijk om zorg werkelijk rondom de mens te organiseren.

Hoe bewegen we voorbij deze barriĆØres, zodat ketenzorg de norm wordt? Welke rol speelt de regio in deze puzzel? En waarom is het belangrijk om van burgers zorgveranderaars te maken om het zorgveld werkelijk te transformeren? Hierover gaat Simon Broersma (Skipr) op 8 oktober in gesprek met Dianda Veldman en Bart Smit tijdens het interactieve webinar ā€˜Domeinoverstijgende en regionale samenwerkingā€™.

Update: kijk het webinar over domeinoverstijgende en regionale samenwerking nu terug!Ā 

Kijk het webinar terug

--

Bruggen bouwen
© Skipr

De experts bespreken vragen als:

  • Hoe organiseer je zorg op regioniveau over de grenzen van zorginstellingen en domeinen heen? En hoe overwinnen we de uitdagingen van domeinoverstijgende samenwerking?
  • Hoe bereiken we verandering aan de voorkant van de zorgketen? Wat kunnen we doen om een gezonde leefstijl en grotere zelfredzaamheid te stimuleren?
  • Hoe zet je de burger centraal en hoe betrek je deze bij het organiseren van zorg?

Je ontdekt welke kansen domeinoverstijgende en regionale samenwerking bieden en je krijgt inzicht in de meerwaarde van duurzame burgerparticipatie. Met de praktische tips en handvatten uit dit webinar kun je direct aan de slag in je eigen organisatie.

Over de sprekers

Dianda Veldman is directeur/bestuurder bij de Patiƫntenfederatie Nederland. Bart Smit is directeur/bestuurder van Mediis en programmamanager van het samenwerkingsverband Gedeelde Zorg in Midden Holland.

Meer weten over de sprekers? Lees hun biografieƫn op Skipr.nl

Praktische informatie

Dit webinar is een initiatief van de Juiste Zorg op de Juiste Plek in samenwerking met Skipr.