21 juni 2021

Webinar 5 juli: Preventie - van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag

Preventie gaat verder dan alleen het bevorderen van een gezonde leefstijl. Elke organisatie binnen zorg, welzijn en ondersteuning kan op zijn eigen manier aan de slag met preventie. Dat vereist geen grote veranderingen: met eenvoudige middelen, een collectieve gedachte en een goede samenwerking tussen het medische en sociale domein is er veel te winnen. In een webinar op 5 juli presenteren twee preventiepioniers hun verhaal, de uitdagingen en aanpak. Meld je nu aan!

Meld je aan

Beweging van professionals, vrijwilliger en inwoners

De gemeente Deventer stimuleert burgers om regie over hun gezondheid en geluk te nemen met de Aanpak Gezondheid en Gedrag. Vanuit samenwerking tussen zorg en welzijn is een beweging ontstaan bij professionals, vrijwilligers én inwoners. Programmamanager jeugd en onderwijs Pieter Folkeringa en procesbegeleider Hilbrand Jacobs delen tijdens het webinar de ins en outs van deze aanpak.

Positieve gezondheid in de ouderenzorg

Op het terrein van ouderenzorg zijn er nog de nodige meters te maken, als het gaat om kleinere aanpassingen en het mobiliseren van allerlei krachten om ouderen langer thuis te laten wonen. Zorgorganisatie¬†De Zorgboog¬†werkt aan toekomstbestendige ouderenzorg vanuit het principe van positieve gezondheid. Ze sluiten nauw aan bij cli√ęntnetwerken en zetten technologische en sociale innovaties slim in. Deze werkwijze zet aan tot innovatie, creativiteit en anders zorgen. Wil van de Laar, lid van de Raad van Bestuur, zoomt in het webinar in op de ambities en werkwijze van De Zorgboog.

Met de adviezen en tips in dit interactieve webinar kunt u direct aan de slag. Samen zetten we zo de volgende stap naar de Juiste Zorg op de Juiste Plek. Meld je gratis aan een praat mee!

Meld je aan

Over de sprekers

Pieter Folkeringa is programmamanager jeugd en onderwijs bij de gemeente. Hilbrand Jacobs is zelfstandig procesbegeleider van transformatie in zorg en welzijn. Tot voor kort was hij projectleider van de Deventer aanpak Gezondheid en Gedrag.

Wil van de Laar is lid van de Raad van Bestuur van De Zorgboog. Zij is verantwoordelijk voor de dossiers thuiszorg, woonverpleging en vastgoedontwikkeling.

Meer weten over de sprekers? Lees hun biografie√ęn op¬†Skipr.nl.

Praktische informatie

Dit webinar is een initiatief van de Juiste Zorg op de Juiste Plek in samenwerking met Skipr.