12 december 2023

Help zelfredzaamheid stimuleren

Werk je in de wijkverpleging of huisartsenzorg? Heb je te maken met thuiswonende mensen waarbij je de zelfredzaamheid wilt stimuleren? Wat is jouw ervaring daarbij? Deel jouw mening over de ondersteuning van de zelfredzaamheid bij mensen thuis.

Zelfredzaamheid wordt een essentieel aspect van de zorg van de toekomst. Het stimuleren van zelfredzaamheid kan eraan bijdragen dat mensen zoveel mogelijk het leven kunnen leiden dat bij hen past. 

In een korte enquête stelt het Nivel je vragen over jouw werk en jouw ervaringen met het stimuleren van de zelfredzaamheid bij thuiswonende mensen. Het kost je niet meer dan 15 minuten. De antwoorden worden gebruikt om het beleid te verbeteren voor ondersteuning van de zelfredzaamheid van thuiswonende mensen.

De vragenlijst is gemaakt op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS). Het onderzoek heeft als doel om inzicht krijgen in belemmeringen die jij als zorgprofessional ervaart als je zelfredzaamheid wilt stimuleren. Je kan de vragenlijst tot 3 januari invullen.

Vaker je ervaring delen?

Lijkt het je leuk om vaker jouw ervaringen over je werk in de zorg te delen? Word dan deelnemer van het landelijke Nivel Panel Verpleging & Verzorging. Een paar keer paar jaar vraagt het Nivel je dan om een korte online vragenlijst in te vullen over jouw ervaring met zorginhoudelijke onderwerpen.

Meer informatie over het Panel V&V? Neem een kijkje op de website van Nivel.

Naar Nivel Panel Verpleging & Verzorging