23 januari 2020

Ervaringsdeskundigen gezocht voor ontwikkeling van regiobeelden

Het patiƫntperspectief is van belangrijke waarde bij het opstellen en (door)ontwikkelen van de regiobeelden. PGOsupport is daarom op zoek naar ervaringsdeskundigen die interesse hebben om het patiƫntperspectief te vertegenwoordigen in hun regio. Ken jij of ben jij een ervaringsdeskundige op het gebied van zorg en ondersteuning? Meld je dan aan bij PGOsupport.

Voorwaarden en vergoeding

PGOsupport hanteert een profiel waaraan een ervaringsdeskundige moet voldoen. De ervaringsdeskundigen krijgen trainingen aangeboden om de eigen situatie te vertalen naar de behoefte van de groep, maar bijvoorbeeld ook over de interpretatie van data. Iedere ervaringsdeskundige ontvangt een onkostenvergoeding van ā‚¬100,- per overleg, inclusief BTW en reiskosten. Alle informatie over het profiel, de voorwaarden en de aanmeldprocedure is te vinden op de website van PGOsupport. Ā 

Voldoe je aan het gevraagde profiel en wil jij je inzetten als ervaringsdeskundige in jouw regio? Stuur dan direct een e-mail met motivatie naar regiobeelden@pgosupport.nl.

Rol van PGOsupport bij de regiobeelden

Om de Juiste Zorg op de Juiste Plek te bieden, is het belangrijk dat het zorg- en ondersteuningsaanbod aansluit op de behoeften van de mensen in de regio. Hiervoor is een gedeeld beeld van elke regio nodig. De regiobeelden geven richting aan de acties die nodig zijn om te voldoen aan de behoeften.

De regiobeelden worden opgesteld en (door)ontwikkeld door zorgaanbieders, zorginkopers en ervaringsdeskundigen. PGOsupport werft, selecteert en traint ervaringsdeskundigen. Ook verzorgt de organisatie de vergoedingen van ervaringsdeskundigen.

© Rijksoverheid