5 augustus 2021

Health Transformation Community: regionale zorg veranderen doe je zo!

Alles is gezondheid start in november met de Health Transformation Community. Er is verandering op verschillende vlakken nodig voor een gezonder en vitaler Nederland. De motor van die transformatie wordt gevormd door lokale samenwerking en regionale netwerken. Maar hoe pak je dat aan in je eigen omgeving? Lokaal of regionaal? Welke stappen zet je gezamenlijk en welke juist niet? Om regionetwerken te helpen met deze uitdagingen is de Health Transformation Community opgezet. Je kunt je voor deze opleiding aanmelden via de nieuwe website. 

Alles is Gezondheid en het Institute for Positive Health willen lokale sleutelfiguren, regionale coördinatoren en netwerkregisseurs ondersteunen rond bouwstenen, procesvoering en transformatie. De Health Transformation Community biedt dé gelegenheid om van elkaar te leren, actief kennis en ervaringen uit te wisselen. De opleiding is specifiek voor mensen die binnen een netwerk een coördinerende of regisserende rol hebben. 

Inhoudelijke samenwerking met partners

De Health Transformation Community heeft als missie om voor de transformatie van zorg naar gezondheid van¬†‚Äėhoe dan?‚Äô¬†vragen te gaan naar¬†‚Äėzo dus!‚Äô¬†ervaringen en antwoorden. De organisatie belooft een flinke versnelling teweeg te brengen in de transitie naar gezondheid en werkt daarvoor samen met verschillende partners. Naast de Juiste Zorg op de Juiste Plek gaan ook Deloitte, Health-Holland, Health KIC, Hanze Hogeschool, Common Eye en Drift aan de slag met actiegericht leren over transformatie.

Programma Health Transformation Community

Het programma is opgebouwd uit drie thema’s die de basis van de opleiding vormen: Transformatie, Netwerken & Samenwerking, Persoonlijk leiderschap. In een periode van 6 maanden worden deze thema’s belicht in zes trainingsdagen en een slotevent. De groep bestaat uit maximaal 50 personen. 

Blijf op de hoogte

Wil je informatie ontvangen over toekomstige inschrijfmogelijkheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief op de website van HTC.