Stoplicht-app voor soepele doorstroom van ziekenhuis naar wijkverpleging

Het kost ziekenhuismedewerkers en wijkverpleegkundigen soms veel tijd om wijkverpleging te vinden voor patiënten. De Stoplicht-app laat 24 uur per dag de capaciteit van de wijkverpleging in de regio zien.

Wijkverpleegkundige bereidt maaltijd
© Bert de Jong

Per dagdeel beschikbaarheid doorgeven

Wijkverpleegkundigen geven per dagdeel door in de app of er nog plek is voor nieuwe zorgaanvragen. Ze gebruiken hiervoor een ‘stoplicht’: groen als er plek is, oranje als er overleg nodig is en rood als er geen plek is. De transferverpleegkundige in het ziekenhuis ziet op een dashboard snel wie de vervolgzorg kan leveren.  

Minder rondbellen

Aanbieders van wijkverpleging in de regio Breda en het Amphia ziekenhuis hebben het initiatief voor de Stoplicht-app genomen omdat zij veel tijd kwijt waren met de zoektocht naar vervolgzorg. Negen aanbieders van wijkverpleging sloten zich aan en delen de kosten van de app. De Bredase pilot was een succes: organisaties waren tevreden en patiënten konden vlotter doorstromen naar wijkverpleging. Een voordeel is dat er minder rondgebeld hoeft te worden.

App is breed inzetbaar

De Stoplicht-app is nu landelijk beschikbaar. Het idee voor de toekomst is dat niet alleen ziekenhuizen, maar ook huisartsen, zorginstellingen en revalidatiecentra de Stoplicht-app kunnen gebruiken om inzicht te krijgen in de regionale capaciteit van de wijkverpleging. Zowel de app als het dashboard kunnen aangepast worden volgens de eigen huisstijl. In de app worden geen cliëntgegevens gedeeld, dus er zijn geen conflicten met de AVG.

Meer informatie

Kijk op Stoplichtapp.nl

Waar: heel Nederland

Betrokken organisaties:

Deel deze pagina