Regionaal eHealthplatform biedt continuïteit in de ggz

De ggz zet eHealth steeds vaker in, maar verschillende domeinen werken daarin nog niet altijd goed samen. Om de regionale samenwerking in de zorgketen te bevorderen en de cliƫnt een betere behandeling te bieden is Evie ontwikkeld. Evie is een eHealthplatform voor alle fasen van ondersteuning en zorg binnen een regio.

Man volgt eHealth-programma op laptop
© VWS / Herman Zonderland

Samenhang tussen behandelingen

Via Evie kunnen mensen zelfstandig en onder begeleiding online modules doorlopen voor lichte psychische klachten zoals piekeren of slecht slapen. Wanneer iemand vervolgens hulp zoekt bij de eerste lijn of de basis- of specialistische ggz, kan diegene Evie blijven gebruiken. Zo nodig onder begeleiding. De cliƫnt ervaart zo meer samenhang tussen verschillende behandelingen.

Meer zicht op de situatie van de cliƫnt

Het eHealthplatform kan de regionale samenwerking tussen huisartsen, poh-ggz, ggz-instellingen, gemeenten en cliƫntvertegenwoordigers versterken. Zorgverleners hebben via Evie inzicht in het voortraject van de cliƫnt en kunnen hun behandelplan daarop afstemmen. Dankzij online monitoring kan een cliƫnt bij terugval sneller op de juiste plek geholpen worden.

Schaalvoordeel door regionale inkoop

Regionale inkoop van eHealth via Evie heeft nog een voordeel: het schaalvoordeel levert een mooie kostenbesparing op. Evie is een cofinanciering vanuit de Wmo en de Zorgverzekeringswet.

Meer informatie

Kijk op Evie.nl

Waar: heel Nederland

Betrokken organisaties:

Deel deze pagina