Multidisciplinair samenwerken aan psychische zorg

Hoe zorg je dat kinderen, jongeren en volwassenen met psychische klachten snel en effectief worden geholpen? Zonder dat cliƫnten lang hoeven te wachten of steeds naar een andere zorgverlener gestuurd worden? Bij iMindU werken verschillende disciplines samen aan specialistische geestelijke gezondheidszorg op maat.

Kinderen rennen op het strand
© iMindU

Zo lang als nodig, zo kort als mogelijk

De praktijk biedt multidisciplinaire diagnostiek en integrale zorg op maat, uitgaand van het principe ā€˜zo lang als nodig, zo kort als mogelijkā€™. De behandelingen worden digitaal ondersteund en kunnen gedeeltelijk op afstand plaatsvinden. De (kinder)psychiater doet zowel triage, intake en diagnose. Zo kan de cliĆ«nt snel de juiste behandeling krijgen.

Geen scheiding kinderen en volwassenen

iMindU is gericht op kinderen, jongeren en volwassenen met klachten op het gebied van stemming, angst, dwang, trauma, somatoforme klachten en problematische gehechtheidsrelaties. Ook is er aanbod voor zorgprofessionals die de gevolgen ervaren van de COVID-19-crisis. Er is geen scheiding tussen kinderen en volwassenen, behandelingen kunnen na de 18e verjaardag gewoon doorlopen.

De juiste discipline op het juiste moment

Verbonden aan de praktijk zijn onder meer een (kinder- en jeugd)psychiater, kinderarts, kinderdiƫtist, pedagoog, psychotherapeut en creatieve therapeut. De verschillende zorgverleners voeren regelmatig overleg, zodat de juiste discipline op het juiste moment wordt ingezet in de behandeling. Daarnaast communiceren zij zoveel mogelijk in de taal van de patiƫnt en bieden flexibiliteit in het maken van afspraken.

Tip: zet eerst je missie, visie en kernwaarden neer

Bedenk eerst hoe de uitkomst eruit moet zien in alle opzichten, bedenk vervolgens hoe je daar het beste kan komen en wat daarvoor nodig is. Missie, visie en kernwaarden moeten voorafgaan aan de praktische zaken.

Meer informatie

Kijk op iMindU.nl

Contactgegevens

Meer weten? Neem contact op met de initiatiefnemer.

Waar: Leiden

Betrokken organisatie: iMindU

Deel deze pagina