Minder ziekenhuisopnames kwetsbare ouderen

Zorgorganisatie Pieter van Foreest en het Reinier de Graaf ziekenhuis werken intensief samen bij de opname van kwetsbare ouderen. Op de spoedeisende hulp komen regelmatig patiƫnten waarvoor ziekenhuisopname niet nodig is, maar die ook niet in staat zijn om thuis voor zichzelf te zorgen. Deze patiƫnten gaan nu rechtstreeks naar een locatie van Pieter van Foreest.

Fysiotherapeut helpt oudere man met lopen op het loopapparaat
© VWS

Kwetsbare ouderen

Pieter van Foreest heeft tussen de 65 en 70% van de patiƫnten van het ziekenhuis overgenomen. In een half jaar tijd zijn 90 aanmeldingen ontvangen; de gemiddelde leeftijd is 82 jaar, daarvan is 2/3 vrouw en 1/3 man. Van de aangemelde patiƫnten is 75% gevallen. De helft van de patiƫnten heeft in meerdere of mindere mate geheugenproblematiek. Het gaat om kwetsbare mensen. Bij alle cliƫnten is het de intentie om hen weer naar huis te laten gaan. Zo nodig met thuiszorg, meer steun uit eigen kring en bijvoorbeeld dagbesteding in een ontmoetingscentrum.

Korte lijnen essentie

De samenwerking tussen zorgorganisatie en ziekenhuis is gebaseerd op korte lijnen en goede afspraken. Alles is goed voorbereid en doorgesproken met de behandelaren, spoedeisende hulp-artsen, huisartsen en geriaters. Ook is de veiligheid van een patiƫnt gegarandeerd; de patiƫnt moet stabiel zijn voordat hij bij Pieter van Foreest komt.

Contactgegevens

Waar: Delft

Betrokken organisaties:

Kijk voor meer informatie op Reinierdegraaf.nl

Deel deze pagina