Keuzehulp kankerrevalidatie voor (ex)patiënten

De Vereniging van Revalidatieartsen heeft een digitale keuzehulp voor kankerrevalidatie ontwikkeld. De keuzehulp ondersteunt (ex)kankerpatiënten en artsen bij het vinden van de juiste revalidatiezorg.

Man en (ex) patiënt wandelen door het bos
© VWS / PureBudget

Onvoldoende herkenning

Veel mensen met kanker ervaren naast lichamelijke klachten, ook cognitieve-, sociale- of emotionele klachten tijdens of na hun behandeling. En niet altijd worden deze klachten tijdig en voldoende herkend. Wanneer iemand meerdere, samenhangende klachten heeft die het dagelijks functioneren belemmeren, kan oncologische revalidatie nodig zijn en helpen. Helaas kent nog niet iedereen deze gespecialiseerde revalidatie.

Keuzehulp als praktisch hulpmiddel

Sinds kort kunnen artsen en patiënten gebruikmaken van de ‘Keuzehulp Kankerrevalidatie'. Deze online tool bevat een vragenlijst waaruit een advies of doorverwijzing naar de dichtstbijzijnde revalidatiearts volgt. Bij een doorverwijzing beoordeelt de revalidatiearts de klachten en bekijkt of oncologische revalidatie van toegevoegde waarde kan zijn.

Behandeling op maat

Bij oncologische revalidatie wordt een behandeling op maat aangeboden. De behandeling bestaat uit verschillende onderdelen zoals lichamelijke training, voedingsadvies, energieverdeling, psychosociale begeleiding en arbeidsre-integratie. In overleg met de patiënt worden doelen en termijnen vastgesteld die uiteindelijk moeten leiden naar het oorspronkelijke leefpatroon.

Contactgegevens

Meer weten? Neem contact op met de initiatiefnemer.

Waar: Landelijk

Betrokken organisatie: Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA)

Deel deze pagina