Hulp voor (ex-)kankerpatiënten onder één dak

Hulp voor (ex-)kankerpatiënten onder één dak

Bij het Huis aan het Water kan iedereen terecht die te maken heeft (of heeft gehad) met kanker. Mensen met kanker en hun naasten kunnen er terecht voor een praatje, informatie of activiteiten met lotgenoten.

Initiatiefnemer Matty Hakvoort vertelt welke mogelijkheden het huis biedt om te leren leven vanuit een ander perspectief, waarbij niet de ziekte, maar de kwaliteit van leven centraal staat.

Vrouw praat met begeleider

Alle hulp onder een dak

Huis aan het Water koppelt professionele hulp aan informele hulp. Er werken medische professionals, zoals oncologische fysiotherapeuten, een bewegingswetenschapper, psychologen en psychiaters. Afhankelijk van de behoefte wordt passende hulp en ondersteuning ingezet.

De eigen regie over gezondheid en leven

In Huis aan het Water staat het concept positieve gezondheid centraal: gezondheid wordt niet gezien als de af- of aanwezigheid van ziekte, maar als het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren. In deze visie is gezondheid niet meer het domein van de zorgprofessionals, maar van ons allemaal. 

Sponsoring en donaties

Bij de stichting werken 80 geschoolde vrijwilligers. De financiering vindt plaats door middel van sponsoring en donaties.

Angst en onzekerheid voorkomen

Angst voor terugkeer van kanker zorgt voor onzekerheid en leidt ertoe dat mensen met extra hulpvragen bij de praktijkondersteuner (POH) of op de poli terechtkomen. Door de juiste ondersteuning in een inloophuis kan dit worden voorkomen, zo blijkt uit recent onderzoek.

Contactgegevens

Meer weten? Neem contact op met de initiatiefnemer.

Waar: Katwoude

Betrokken organisatie: Stichting Huis aan het water