Hulp op afstand met de Smart Glass

Hulp op afstand met de Smart Glass

In de zorg zijn er veel toepassingen voor de Smart Glass: een bril met ingebouwde microfoon en camera. Je kunt bijvoorbeeld live meekijken met een mantelzorger of triage op afstand doen. Bekijk in de video hoe Argos Zorggroep de slimme bril gebruikt.

Beeldondersteuning in thuiszorg

Argos Thuiszorg gebruikt de Smart Glass om telefonisch consulten met beeld te ondersteunen. Verpleegkundigen kunnen meekijken en advies geven.

Triage op afstand in verpleeghuizen

Ook de verpleeghuizen van Argos Zorggroep zetten de bril in. ’s Avonds moet de arts bereikbaar zijn voor meerdere huizen. Met de Smart Glass kan de arts triage op afstand doen en beoordelen welke patiënt acute zorg nodig heeft.

Mantelzorgers leren zorgvaardigheden

Argos ondersteunt ook mantelzorgers met de Smart Glass. Dankzij hulp op afstand van een verpleegkundige of arts kan de mantelzorger zelf sommige zorghandelingen overnemen, zoals het vervangen van een stoma.

Tip: begin bij de enthousiastelingen

Nieuwe technologie kan spannend zijn voor personeel en cliënten. Het kan wat tijd kosten om de Smart Glass op te nemen in de bestaande werkwijze. Volgens Argos Zorggroep gaat dat het beste als je begint met een klein en enthousiast team. Dat team kan aan directe collega’s vertellen hoe leuk het is en de meerwaarde laten zien.

Contactgegevens

Meer weten? Neem contact op met de initiatiefnemer.