Herstellen in het zorgpension

Het Zorgpension is een instelling voor kortdurend verblijf waar de pati├źnt direct bij binnenkomst, samen met de huisarts, actief werkt aan terugkeer naar de thuissituatie.┬áDe begeleiding richt zich op herstel na een ziekte of operatie en het herwinnen van de zelfstandigheid.

Verzorgende helpt oudere vrouw thuis
© Jacob Lund

Huisarts blijft verantwoordelijk

De huisarts blijft medisch verantwoordelijk en kan ook op bezoek komen in het Zorgpension. Wanneer pati├źnten in een andere gemeente dan de locatie van het Zorgpension wonen, wordt de huisartsenzorg op een andere manier georganiseerd. De visie en opzet van het Zorgpension zijn voor een belangrijk deel ontleend aan de geriatrische revalidatie zorg, die ook gericht is op terugkeer naar huis. De gemiddelde verblijfsduur in het Zorgpension is 25 dagen.

Aanmelden en vergoeding

Cli├źnten kunnen zich aanmelden voor verblijf of de huisarts verwijst een pati├źnt. Cli├źnten kunnen gebruik maken van het Zorgpension met of zonder indicatie. Verblijf in het Zorgpension wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Verblijf op basis van betaling door de cli├źnt zelf is echter ook een mogelijkheid.

Contactgegevens

Momenteel is er een Zorgpension in Zoetermeer, Capelle aan den IJssel, Woerden en Rotterdam. Deze vallen allemaal onder Fundis. Bekijk de website van Fundis  voor meer informatie of neem direct contact op met de initiatiefnemer.

Deel deze pagina