Herstel in de buurt bij Cederhof

Bij Cederhof in Kapelle is een zorgpension ingericht voor ouderen die niet thuis kunnen herstellen, maar geen medische zorg nodig hebben. In de twee appartementen van zorgorganisatie het Cederhof kunnen zij veilig en zelfstandig herstellen.

Geen zorg, wel hulp

Te vaak ontving het Zeeuwse Adriaan de Ruyterziekenhuis ouderen op de spoedeisende hulp die eigenlijk niet in het ziekenhuis of verpleeghuis horen. Deze ouderen kunnen wel wat hulp gebruiken, maar hebben geen medische zorg nodig.

Jong meisje omarmt oudere vrouw
© VWS / PureBudget

Zelfstandig herstel

Het Cederhof bedient deze groep patiënten. Het zorgpension bestaat uit twee volledig ingerichte appartementen voor tijdelijk verblijf. Ouderen kunnen er hulp krijgen met aan- en uitkleden, er is nachtzorg en eten kan in het restaurant. Bijzonder is dat ook de partner mee kan naar het appartement. 

Alleen Kapelse ouderen kunnen er overnachten en hun vaste huisarts is in de buurt. Herstellen in een vertrouwde omgeving verminderd de kans op verwarring of een delier. Ook voor de huisartsen is het prettig om hun eigen patiënten in de buurt te kunnen begeleiden.

Landelijke belangstelling

De financiering is vooralsnog complex omdat het een nieuw initiatief is. Valt het onder logeren? Of gebruikmaking van een crisisbed? Toch is er landelijk veel belangstelling, want het houdt mensen die geen medische zorg nodig hebben uit het ziekenhuis of verpleeghuis.

Meer informatie

Bekijk de website van Cederhof voor meer informatie over het Zorgpension