HartWacht: hartmonitoring via een app

Patiƫnten meten thuis hun vitale waarden, zoals de hartslag, bloeddruk en zuurstofverzadiging en sturen die eenvoudig met de app door aan het specialistenteam bij Cardiologie Centra Nederland. Zij krijgen een melding als de situatie verslechtert, en kunnen dan direct contact opnemen met de patiƫnt door te bellen, e-mailen of videobellen.

Hartwacht gebruiker meet bloeddruk
© CCN

Meer eigen regie en minder ziekenhuisopnames

Met de app meet je het hele jaar door de vitale waarden, en dus niet alleen tijdens de controle in het ziekenhuis. Patiƫnten hoeven zo niet meer standaard naar het ziekenhuis. Daarnaast voelt de patiƫnt zich veiliger, heeft hij beter inzicht in het ziekteverloop en meer regie over de eigen zorg.

Met HartWacht zijn de metingen een stuk betrouwbaarder. De arts heeft hierdoor het gevoel het ziekteverloop onder controle te hebben. De inzet van HartWacht heeft er ook voor gezorgd dat er meer patiƫnten behandeld kunnen worden met minder hulpverleners.

Betaling per patiƫnt in plaats van per behandeling

Om de HartWacht duurzaam en betaalbaar te houden, zijn grote aantallen patiƫnten nodig. Hoewel er al ziekenhuizen aanhaken, is het invoeren van telemonitoring een financiƫle uitdaging. Zilveren Kruis neemt deze financiƫle drempel weg door driejarige bundelcontracten af te sluiten met ziekenhuizen. Ziekenhuizen krijgen betaald per patiƫnt in plaats van per behandeling, waardoor het aantrekkelijker wordt voor ziekenhuizen om in HartWacht te investeren. Daarnaast komen de besparingen die HartWacht gedurende de contractperiode oplevert ten gunste van ziekenhuis.

Meer informatie

Contactgegevens

Meer weten? Neem contactĀ op met de initiatiefnemer.

Waar: Door heel Nederland

Betrokken organisaties:

Deel deze pagina