Directe en goedkope hulp voor patiënten met huidziekten

Het AMC en VUmc hebben in samenwerking met medisch specialistische polikliniek Centrum Oosterwal het Huid Medisch Centrum opgericht.

Zorg verplaatsen uit academische centra

Het Huid Medisch Centrum is ontstaan door een wens van zorgverzekeraars en politici. Zij willen de minder ingewikkelde zorgvragen uit academische centra verplaatsen naar kleinere zorgaanbieders. De kleinere aanbieders kunnen de zorgvragen namelijk goedkoper uitvoeren. 

Dit veroorzaakt een probleem voor academische centra. Dermatologen in opleiding moeten voldoende ervaring opdoen met minder ingewikkelde zorgvragen. Daarom hebben zij een voorwaarde: de opleiding van dermatologen moet behouden blijven in academische centra. 

In het Huid Medisch Centrum kunnen dermatologen in opleiding nu ervaring opdoen met minder ingewikkelde zorgvragen. Het HMC biedt daarnaast dezelfde zorg, maar dan goedkoper.

Persoon grijpt naar knieholte
© VWS

Onnodige doorverwijzingen voorkomen

Met de oprichting van het Huid Medisch Centrum krijgen patiënten direct de juiste zorg. Het centrum biedt dermatologische zorg in de volle breedte. Als patiënt ontvang je dus de expertise van een academisch centrum zoals het AMC, zonder dat je in een academisch centrum terecht bent gekomen.

Contactgegevens

Meer weten? Neem contact op met de initiatiefnemer.

Waar: Amsterdam

Betrokken organisaties:

Meer informatie

Deel deze pagina