App voor sociale ondersteuning voor mantelzorgers

Veel mantelzorgers zijn overbelast: de zorg voor hun naasten is zwaar en hulp vragen is lastig. De app Myinlife voorziet in de behoefte aan sociale ondersteuning en contact voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

My in Life app
© VWS

Actief inzetten van het sociale netwerk

Veel mantelzorgers vinden dat ze de zorg zelf moeten doen. Ze willen anderen er niet mee lastig vallen. Of ze gaan er vanuit dat anderen niet zo goed weten wat iemand met dementie nodig heeft. Met de app MyInlife kan de mantelzorger gemakkelijk informatie delen, afspraken maken, taken en gebeurtenissen (ver)delen met het sociale netwerk. Door het delen van deze mooie momenten, in tekst, foto’s en video’s, wordt het gebruik van de app bovendien gestimuleerd. Zo heeft de mantelzorger minder het gevoel de zorg alleen te doen. 

Toegang en rechten app

De mantelzorger bepaalt wie toegang krijgt tot de app en hoe. Mensen die dichterbij staan en meer informatie mogen inzien, staan in de binnenkring. In de buitenkring staan mensen die wat verder weg staan. Het is mogelijk iemand tijdelijk toe te voegen, bijvoorbeeld een casemanager. Diegene kan dan in één keer de hele familie informeren als dat nodig is.

Ontwikkeld door Alzheimer Centrum Limburg

Myinlife is ontwikkeld door het Alzheimer Centrum Limburg (Universiteit van Maastricht), met hulp van Alzheimer Nederland. Myinlife is te gebruiken als site, maar ook als app op je smartphone of tablet. Bekijk de website voor meer informatie.

Contactgegevens

Meer weten? Neem contact op met de initiatiefnemer.

Deel deze pagina