App voor sociale ondersteuning voor mantelzorgers

Veel mantelzorgers zijn overbelast: de zorg voor hun naasten is zwaar en hulp vragen is lastig. De app Myinlife voorziet in de behoefte aan sociale ondersteuning en contact voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het is een vorm van informele zorg die net het verschil kan maken.

My in Life app
© VWS

Actief inzetten van het sociale netwerk

Veel mantelzorgers vinden dat ze de zorg zelf moeten doen. Ze willen anderen er niet mee lastig vallen. Of ze gaan er vanuit dat anderen niet zo goed weten wat iemand met dementie nodig heeft. Met de app MyInlife kan de mantelzorger gemakkelijk informatie delen, afspraken maken, taken en gebeurtenissen (ver)delen met het sociale netwerk. Door het delen van mooie momenten, in tekst, foto’s en video’s, wordt het gebruik van de app bovendien gestimuleerd. Zo heeft de mantelzorger minder het gevoel de zorg alleen te doen. 

Toegang en rechten app

De mantelzorger bepaalt wie toegang krijgt tot de app en hoe. Mensen die dichterbij staan en meer informatie mogen inzien, staan in de binnenkring. In de buitenkring staan mensen die wat verder weg staan. Het is mogelijk iemand tijdelijk toe te voegen, bijvoorbeeld een casemanager. Diegene kan dan in één keer de hele familie informeren als dat nodig is.

Ontwikkeld door Alzheimer Centrum Limburg

Myinlife is ontwikkeld door het Alzheimer Centrum Limburg (Universiteit van Maastricht), met hulp van Alzheimer Nederland. Myinlife is te gebruiken als site, maar ook als app op je smartphone of tablet.

Meer informatie

Kijk op Dementie.nl

JZOJP doen we samen
Stel je vraag aan de initiatiefnemer

Wil je meer weten over dit praktijkvoorbeeld? We brengen je graag in contact met de initiatiefnemer. Mail je contactverzoek via de knop hieronder en we sturen je binnen 2 werkdagen de contactgegevens door.

Mail je verzoek
Deel deze pagina