Acute zorg anders geregeld bij Aafje

Zorgorganisatie Aafje biedt ouderen een kort verblijf aan. Een team van specialisten regelt tijdens het verblijf een passende oplossing: thuishulp, een verblijf in het verpleeghuis of revalidatiecentrum of ondersteuning vanuit de eerstelijns zorg.

Oudere vrouw lacht in de camera met een lachende medewerkster op de achtergrond
© VWS / Aafje

Het achterliggende verhaal

Als een kwetsbare oudere bijvoorbeeld valt en letsel oploopt, staat die val meestal niet op zichzelf. Er is thuis vaak veel meer aan de hand, waar zelfs de huisarts niets van weet. Aafje haalt het achterliggende verhaal naar boven. Binnen vijf dagen heeft het team een goed beeld van de situatie en regelt het passende vervolgzorg.

Samenwerken in de regio

Aafje werkt intensief samen met de SEH’s van ziekenhuizen in de regio. Ze kunnen zeven dagen per week tussen 08.00 en 23.00 uur mensen opnemen. Daarnaast werkt Aafje nauw samen met andere ouderenzorgorganisaties.. Als ouderen vervolgzorg bij een andere organisatie willen, dan kan dat.

Afspraken met zorgverzekeraars

Zorgverleners zijn het erover eens dat de acute zorgafdeling bij Aafje beter is dan een verblijf in het ziekenhuis of terug naar huis. Bovendien is deze afdeling veel goedkoper dan een ziekenhuis. Met vier zorgverzekeraars heeft Aafje goede afspraken gemaakt over de vergoeding van een opname bij Aafje. Met andere verzekeraars zijn ze in gesprek.

Tip: voorkom een voorkeursleverancier

Aafje heeft geleerd dat het erg belangrijk is om geen voorkeursleverancier te hebben. Ze raden anderen dan ook aan om flink te investeren in overleg met zorgverzekeraars en te zorgen dat alle regionale zorgorganisaties en ziekenhuizen aanhaken.

Meer informatie

Kijk op Aafje.nl

Waar: Regio Rotterdam

Betrokken organisatie: Aafje


Deel deze pagina