Zorginnovaties kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het toekomstbestendig maken van onze zorg en ondersteuning. Zo stelt het ouderen in staat om zelfstandig te blijven wonen, verlicht het de werkdruk van zorgprofessionals en geeft het patiënten meer regie. Op deze pagina vind je tools, onderzoeken, financieringsmogelijkheden en meer om je op weg te helpen.

Wegwijzer bekostiging digitale zorg

Animatie van oudere man met gebroken arm die via zijn telefoon contact heeft met een zorgmedewerker
© NZa

In de organisatie van zorg neemt digitalisering een steeds grotere plek in. De NZa volgt de ontwikkelingen rondom digitalisering aandachtig en stimuleert het gebruik hiervan. In een speciale wegwijzer legt de NZa de mogelijkheden qua bekostiging uit. Deze wegwijzer wordt jaarlijks geactualiseerd.

Ontdek andere financieringsmogelijkheden op www.zorgvoorinnoveren.nl

Informatie over telebegeleiding

De inzet van telebegeleiding heeft voordelen voor zowel de zorgverlener als zorggebruiker. Maar wat levert het concreet op? En hoe organiseer je dit? Ontdek praktische tools en inspirerende voorbeelden.

Lees meer over telebegeleiding

E-healthmonitor 2021

De E-healthmonitor 2021 van het RIVM laat zien dat zorgverleners steeds meer de waarde van digitale zorg inzien, maar dat het vaak nog geen vast onderdeel is van het zorgaanbod.

Lees meer over de E-healthmonitor

Deel deze pagina