Regionale samenwerking

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) ondersteunt partijen financieel bij de transformatie naar ‘de Juiste Zorg op de Juiste Plek'.

Opzetten van regionale samenwerking

Voor het opzetten van regionale samenwerking kan een startimpuls worden aangevraagd bij ZonMw. De eerste subsidieronde is op 14 mei gesloten. In het najaar van 2019 wordt de subsidieronde, onder voorbehoud van beschikbaar budget, nogmaals opengesteld. Ook in 2020 en 2021 volgen één of meerdere subsidierondes.

Ontwikkelen van bestaande netwerken

De Regio-impuls richt zich specifiek op regionale samenwerkingsverbanden die een goede samenwerking in de regio tot stand hebben gebracht en die ondersteuning zoeken bij het verder ontwikkelen van hun netwerk. De eerste subsidieronde is op 14 mei gesloten. In het najaar van 2019 wordt de subsidieronde, onder voorbehoud van beschikbaar budget, nogmaals opengesteld. Ook in 2020 en 2021 volgen één of meerdere subsidierondes.

Ook de Uitvoeringsimpuls is bedoeld voor samenwerkingsverbanden die al regionaal samenwerken. Deze subsidie is alleen beschikbaar in aansluiting op de Startimpuls. Deze oproep gaat naar verwachting open in het najaar van 2019.

Meer informatie

Meer informatie over de verschillende mogelijkheden vindt u op de website van ZonMw.