10 september 2019

Subsidies JZOJP verstrekt

Deze zomer is er een groot aantal subsidies in het kader van de Juiste Zorg op de Juiste Plek verstrekt. 37 netwerken kregen een startimpuls om samenwerking in de regio op gang te helpen. 15 netwerken kregen een regioimpuls waarmee zij de regionale samenwerking kunnen intensiveren. Maar liefst 79 regionale samenwerkingsverbanden kregen een voucher. Daarmee kunnen zij expertise inhuren om de toekomstige zorgvraag in hun regio in kaart te brengen.

Ook aanvragen?

In het najaar kun je je opnieuw aanmelden voor Ć©Ć©n van deze subsidies. Kijk voor meer informatie op de website van ZonMw.

Patiƫntvergoeding

Omdat patiĆ«ntenperspectief niet mag ontbreken in de regionale samenwerking, stelt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) ook een patiĆ«ntvergoeding beschikbaar. PatiĆ«ntenĀ weten immers met welke ondersteuning zij het best geholpen zijn of hoe de zorg beter georganiseerd kan worden. Het gedeelde toekomstbeeld van een regio wordt daarom gemaakt mĆØt patiĆ«nten en ervaringsdeskundigen!

PGOsupport kan helpen bij het werven en selecteren van de juiste persoon of personen. De ervaringsdeskundigen krijgen trainingen aangeboden om hun eigen situatie te vertalen naar de behoefte van de groep, maar bijvoorbeeld ook over de interpretatie van data. Bovendien ontvangen zij een vergoeding voor hun deelname aan de overleggen over de regiobeelden. PGO keert deze vergoeding uit. PGOsupport werkt samen met de cliƫnten- en patiƫntenorganisaties. Bezoek de website van PGOsupport voor meer informatie.

Deel deze pagina