16 november 2020

Vliegwiel lanceert campagne ‘Thuis kan het ook’

Mensen met een chronische ziekte moeten regelmatig naar het ziekenhuis, terwijl dat niet altijd nodig is. Met telebegeleiding kan iemand zijn gezondheid thuis meten en de gegevens veilig delen met de arts. Lang niet alle patiënten weten dat dit bestaat. Om mensen met een chronische ziekte te wijzen op de mogelijkheden van telebegeleiding lanceert het Vliegwiel de campagne ‘Thuis kan het ook’.

Campagne 'Thuis kan het ook'
Dit is een YouTube video
De YouTube video kan alleen worden afgespeeld worden als je cookies van derden accepteert.

Dialoog tussen arts en patiënt

Met deze campagne wil het Vliegwiel mensen informeren over de mogelijkheden van thuismeten. Het is een aanmoediging om als patiënt in gesprek te gaan met je behandelend arts. Hiermee hebben patiënt en arts meer zicht op de gezondheid van de patiënt en kan het aantal ziekenhuisbezoeken teruggeschroefd worden. 

Meer eigen regie

De Vliegwielcoalitie is een initiatief van de Patiëntenfederatie Nederland. Deze coalitie wil dat zoveel mogelijk mensen de keuze hebben om gebruik te maken van telebegeleiding. Telebegeleiding geeft patiënten meer eigen regie, beter zelfmanagement, gemak en verhoogt de kwaliteit van leven. 

Doe mee met de campagne

Ben je een zorginstelling, patiëntenorganisatie of verzekeraar en wil je helpen om telebegeleiding te promoten? Het Vliegwiel heeft een communicatietoolkit samengesteld, zodat je de campagne ‘Thuis kan het ook’ gemakkelijk kan delen. 

Ga naar de toolkit

Header campagne
© Vliegwiel
Deel deze pagina