2 september 2020

Tweede subsidieronde geopend voor implementatie- en opschalingscoaching

Per 1 september 2020 kunnen zorginnovatoren weer gebruikmaken van de subsidieregeling voor implementatie- en opschalingscoaching. Met de subsidie kunnen externe coaches ingehuurd worden die de zorginnovator adviseert over implementatie- en/of opschalingsvraagstukken. Met als doel om innovaties verder te brengen in de zorg.

Wie komt in aanmerking?

De subsidie kan worden aangevraagd door:

Val jij binnen één van de twee categorieën en loop je bijvoorbeeld tegen onderstaande punten aan? Dan kom je in aanmerking voor de subsidie. 

Let op: de coach wordt nadrukkelijk niet ingezet voor begeleiding bij de (door)ontwikkeling van de innovatie.

Budget en deadline

Je kan tot uiterlijk 28 oktober 2020, 14.00 uur een aanvraag indienen. Per aanvraag kan je tot €5.000,- ontvangen. Alle aanvragen worden behandeld op volgorde van de datum van indienen volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

In de tweede ronde is in totaal 1,2 miljoen euro beschikbaar. Mocht het budget voor de uiterste deadline van woensdag 28 oktober bereikt zijn, dan sluit de oproep vroegtijdig.

Bekijk de subsidieoproep

Voorwaarden voor de innovaties

Het moet gaan om sociale of technologische innovaties (e-health, medische technologie) die als uitgangspunt low cost, high impact hebben en zich focussen op kosten- of arbeidsbesparing. Lees alle voorwaarden en de uitleg over de indieningsprocedure op de website van ZonMw.

Een geschikte coach vinden

Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van de geschikte coach. Gebruik bijvoorbeeld je netwerk om de coach te vinden. Ook kan je contact opnemen met zorg- en innovatiebureaus of kennis- en onderzoeksinstellingen. Mocht je er zelf niet uitkomen dan is het altijd mogelijk om telefonisch contact op te nemen met Zorg voor innoveren (070 3495 004).

Wil je tips lezen over het aanvragen van de subsidie of ben je benieuwd naar de ervaring van een andere aanbieder? Lees dan het nieuwsbericht van Zorg voor innoveren.

Deel deze pagina