14 maart 2019

Geslaagde regiobijeenkomst in Roden

Een week geleden kwamen ruim 150 zorgaanbieders, zorggebruikers en zorgbestuurders in RodenĀ samen om in gesprek te gaan over de Juiste Zorg op de Juiste Plek.

Bruins spreekt publiek toe op podium
© Rene Verleg

In de Health Hub Roden werden de aanwezigen welkom geheten door John Kauffeld. Als dagvoorzitter en lid van de taskforce gaf hij een korte introductie op het onderwerp ā€˜de Juiste Zorg op de Juiste Plekā€™, waarna hij het woord gaf aan Bruno Bruins, minister van Medische Zorg en Sport. In een korte speech benadrukte de minister het belang van de Juiste Zorg op de Juiste Plek en sprak hij zijn bewondering uit voor de zorgpartijen die dit gedachtegoed in de praktijk toepassen.

Het stokje werd doorgegeven aan Esther de Vrij van Zorgbelang FryslĆ¢n en ervaringsdeskundige Wouter van der Werf. Wouter nam de aanwezigen mee in zijn ervaringen rondom de zorg voor zijn 1,5 jaar oude dochter Lisa. Lisa is de jongste diabetespatiĆ«nt van (Noord-)Nederland en heeft veel zorg nodig. Wouter vertelde de deelnemers over de uitdagingen die daarbij komen kijken. Zo heeft Lisa nog geen diagnose, worden er onvoldoende medische middelen vergoed en moeten zij zelf de verpleegkundigen opleiden.Ā 

Joris van Eijck, lid van de taskforce en directeur zorg bij Menzis, vertelde vervolgens met welke opdracht de taskforce aan de slag is gegaan en wat ā€˜de Juiste Zorg op de Juiste Plekā€™ voor de praktijk betekent. Daarbij benadrukte hij het belang van gedeelde verantwoordelijkheid. Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden liet Joris zien hoe we ons gezamenlijk kunnen inzetten om de transitie te laten slagen.

Na de presentaties gingen de aanwezigen uiteen in verschillendeĀ zorgateliers. Tijdens deze interactieve subsessies verdiepten zij zich in lokale initiatieven en bogen zich over de vraag hoe zij dergelijke initiatieven ook in hun eigen dagelijkse praktijk kunnen toepassen. De avond werd afgesloten door John Kauffeld, die samen met de deelnemers terugblikte op de belangrijkste lessen uit de zorgateliers. Het was een avond met voldoende inspiratie om de Juiste Zorg op de Juiste Plek verder vorm te geven in de praktijk!

Bekijk alle foto's
1/6
John Kauffeld spreekt tijdens JZOJP-bijeenkomst publiek toe
2/6
Bruno Bruins spreekt tijdens JZOJP-bijeenkomst
3/6
Joris van Eijck spreekt tijdens JZOJP-bijeenkomst
4/6
Deelnemers in gesprek tijdens JZOJP-bijeenkomst
5/6
Publiek luistert naar spreker tijdens workshop Zorgatelier
6/6
Wouter van der Werf spreekt tijdens JZOJP-bijeenkomst
Deel deze pagina