29 januari 2020

Alle nieuwe stimuleringsregelingen voor e-health op een rij

Zorg van Nu heeft een overzicht gemaakt van alle extra stimuleringsregelingen waarmee zorgaanbieders momenteel digitale innovaties in de zorg kunnen financieren. Er zijn 17 regelingen voor verschillende onderdelen van de zorg, zoals verpleeghuiszorg en GGZ.

Regelingen ondersteunen innovaties in de digitale zorg

E-health is een belangrijk middel om de zorg nu en in de toekomst te verbeteren. Digitale zorg heeft veel voordelen: meer tijd voor de professional, betere zorg en meer kwaliteit van leven voor de patiënt. Maar zorg digitaliseren heeft ook een prijskaartje. Om alle zorgaanbieders in Nederland extra te stimuleren om slimme digitale zorg in te zetten, zijn er vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport 17 financiële regelingen beschikbaar. Al deze regelingen vind je in dit handige overzicht.

Subsidieregeling Juiste Zorg op de Juiste Plek

De Juiste Zorg op de Juiste Plek richt zich op het voorkomen, verplaatsen en vervangen van zorg. Met e-health kun je fysieke zorg vervangen en tegelijk de kwaliteit van die zorg behouden of zelfs verbeteren. De subsidieregeling van de Juiste Zorg op de Juiste Plek ondersteunt regionale samenwerkingsverbanden van zorgprofessionals en zorgorganisaties. Ook is er financiële ondersteuning mogelijk voor het verzamelen van data en het opstellen van een regiobeeld.

Lees meer over financiële ondersteuning vanuit de Juiste Zorg op de Juiste Plek.

Wat doen zorgverleners al om zorg te verbeteren met e-health?

Het gebruik van slimme zorgoplossingen heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Steeds meer zorgverleners zetten e-health in om de juiste zorg op de juiste plek te geven. Met apps, digitale consultatie en andere slimme hulpmiddelen wordt zorg toegankelijker, persoonlijker en betaalbaarder. Zorg van Nu laat veel voorbeelden hiervan zien op hun website, op social media en met teams in het land.

Zie ook

Deel deze pagina