24 juli 2020

Nieuw: subsidiemogelijkheid voor het opleiden van digicoaches

Veel zorgorganisaties zijn druk bezig met de implementatie van zorginnovaties. Vaak bevatten deze innovaties een digitaal aspect. DitĀ kan een bepaald niveau van digivaardigheid vereisen, waar niet alle medewerkers over beschikken. Deze digivaardigheid is wel essentieel om te zorgen voor een duurzame implementatie. Daarom opent waarschijnlijk eind 2020 een nieuwe subsidie voor het opleiden van digicoaches in zorgorganisaties.

Met de nieuwe subsidie wordt het mogelijk om enkele werknemers door een extern bureau te laten trainen tot digicoach. Zij kunnen vervolgens andere werknemers binnen de organisatie verder helpen met eventuele technologische moeilijkheden.

Volop in ontwikkeling

Zorg voor innoveren heeft van het ministerie van VWS de opdracht gekregen om dit nieuwe subsidieprogramma te ontwikkelen, zodat zorgorganisatiesĀ  de mogelijkheid krijgen om medewerkers uit de eigen organisatie te trainen tot digicoaches. Momenteel is Zorg voor innoveren nog volop bezig met de ontwikkeling van het nieuwe subsidieprogramma. Verdere informatie en voorwaarden worden later dit jaar gepubliceerd, zodat de eerste ronde naar verwachting eind 2020 kan starten.

Extra budget voor implementatie- en opschalingscoaching

Naast het nieuwe subsidieprogramma biedt Zorg voor innoveren al een subsidiemogelijkheid voor implementatie- en opschalingscoaching van zorginnovaties. Zorginnovatoren kunnen met deze subsidie een coach inhuren. Voor een bedrag van maximaal ā‚¬5000 en minimaal 40 arbeidsuren kan deze coach je verder helpen met implementatie- en opschalingsvraagstukken.

Wegens het succes van de eerste ronde, is er besloten om Ć©Ć©n miljoen euro extra beschikbaar te stellen. Op deze manier kunnen meer organisaties gebruik maken van deze ondersteuningsmogelijkheid. De tweede ronde wordt op 1 september 2020 opengesteld.

Meer informatie over de subsidiemogelijkheden kun je vinden in het nieuwsbericht van Zorg voor innoveren.

Deel deze pagina