1 juli 2019

Minister Bruno Bruins in gesprek met huisartsen en specialisten in Haagse regio

Samenwerkingsverbanden over de grenzen van spreek-, behandel- en operatiekamers heen. Minister Bruins vertelt enthousiast over De Juiste Zorg op de Juiste Plek:

Bruins spreekt voor een zaal met huisartsen en specialisten
© VWS

Minister Bruins vertelt: "De behoefte aan zorg groeit en wordt steeds complexer. En dus is het belangrijk om de patiënt De Juiste Zorg op de Juiste Plek te bieden."

Gisteravond gingen zo’n 200 huisartsen en specialisten in de Haagse regio hiermee aan de slag: welke zorgvraag hoort bij een huisarts? En welke vraag kan beter worden opgepakt door de thuiszorg, een wijkverpleegkundige of toch een medisch specialist?

Minister Bruins: "De Haagse regio kent veel verschillende mensen met flinke verschillen in inkomen, leefomgeving en leeftijd. En dus ook met verschillende zorgvragen. Geweldig om te zien dat de zorg in de Haagse regio die verschillen overbrugt door nauw met elkaar samen te werken."

"Een prachtig voorbeeld vind ik het meekijkconsult cardiologie. In dit consult worden patiënten met niet-acute hartproblemen gezien tijdens een gezamenlijk spreekuur van de huisarts en een cardioloog. Het mooie hiervan is dat de patiënt dichtbij huis wordt geholpen en minder kosten maakt. Gewoon in de praktijk van de huisarts en daarmee blijft de cardiologische vakkennis van huisartsen ook nog eens up to date. Dat is samenwerken over de grenzen van spreek-, behandel- en operatiekamers heen. Zulke samenwerkingsverbanden zie ik graag!"

Deel deze pagina