21 februari 2020

Betrek de patiënt bij zorgvernieuwing met Ikzoekeenpatient.nl

Innoveren in de zorg kan niet zonder het perspectief van pati├źnten erbij te betrekken. Pati├źnten weten als geen ander welke ondersteuning nodig is en waar verbetering mogelijk is. Met de diensten van Ikzoekeenpatient.nl vinden zorgvernieuwers snel de juiste pati├źntengroep.

Netwerk van ruim 100 pati├źntenorganisaties

Wie nieuwe diensten, producten of beleid in de zorg ontwikkelt, kan veel baat hebben bij de ervaringen van pati├źnten. Maar het vinden van de juiste pati├źnten is niet altijd makkelijk. Ikzoekeenpatient.nl is een initiatief van Pati├źntenfederatie Nederland, waar meer dan honderd pati├źntenorganisaties bij aangesloten zijn. Binnen dat netwerk wordt er gezocht naar geschikte pati├źnten om deel te nemen aan bijvoorbeeld interviews, focusgroepen of online panels.

Header van ikzoekeenpatient.nl, met tekst "ikzoekeenpatient.nl is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland"
© Patiëntenfederatie Nederland

Hoe het werkt

Heb je een vraagstuk waarvoor je de inzichten van pati├źnten goed kunt gebruiken? Dan leg je aan Ikzoekeenpatient.nl voor waar je naar op zoek bent. Nadat er afspraken zijn gemaakt over het aantal pati├źnten, de doorlooptijd en de investering, start de werving van pati├źnten. De deelnemende pati├źnten worden begeleid bij de voorbereiding op hun inzet. Na de inzet is er altijd een evaluatie.


Lees meer over het initiatief op Ikzoekeenpatient.nl.

Deel deze pagina