21 februari 2020

Betrek de patiënt bij zorgvernieuwing met Ikzoekeenpatient.nl

Innoveren in de zorg kan niet zonder het perspectief van patiƫnten erbij te betrekken. Patiƫnten weten als geen ander welke ondersteuning nodig is en waar verbetering mogelijk is. Met de diensten van Ikzoekeenpatient.nl vinden zorgvernieuwers snel de juiste patiƫntengroep.

Netwerk van ruim 100 patiƫntenorganisaties

Wie nieuwe diensten, producten of beleid in de zorg ontwikkelt, kan veel baat hebben bij de ervaringen van patiƫnten. Maar het vinden van de juiste patiƫnten is niet altijd makkelijk. Ikzoekeenpatient.nl is een initiatief van Patiƫntenfederatie Nederland, waar meer dan honderd patiƫntenorganisaties bij aangesloten zijn. Binnen dat netwerk wordt er gezocht naar geschikte patiƫnten om deel te nemen aan bijvoorbeeld interviews, focusgroepen of online panels.

Header van ikzoekeenpatient.nl, met tekst "ikzoekeenpatient.nl is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland"
© Patiëntenfederatie Nederland

Hoe het werkt

Heb je een vraagstuk waarvoor je de inzichten van patiƫnten goed kunt gebruiken? Dan leg je aan Ikzoekeenpatient.nl voor waar je naar op zoek bent. Nadat er afspraken zijn gemaakt over het aantal patiƫnten, de doorlooptijd en de investering, start de werving van patiƫnten. De deelnemende patiƫnten worden begeleid bij de voorbereiding op hun inzet. Na de inzet is er altijd een evaluatie.


Lees meer over het initiatief op Ikzoekeenpatient.nl.

Deel deze pagina