Op 27 januari van 09:30 tot 11:30u vindt de landelijke opening van de Slimme Zorg Estafette 2022 plaats. In een interactieve setting staan we stil bij belangrijke thema’s zoals (regionale) samenwerking, opschalen van bestaande initiatieven, patiëntparticipatie en anders werken in de zorg. Daarnaast blikken we samen vooruit op de 80+ activiteiten die door het hele land georganiseerd worden. En we eindigen met hét startschot voor de Slimme Zorg Estafette 2022!

Programma

Casussen

Tijdens de Opening besteden we aandacht aan de volgende 4 casussen:

1.    ‘Een leven lang leren binnen de zorg! Is daar wel tijd voor?’

Door de coronacrisis is de werkdruk in de zorg nog hoger geworden. Hoe laat je mensen leren in zo'n hectische periode waarin geen tijd is om te leren? Daarover gaan Marloes Aarden van Utrechtzorg en Suzanne Verheijden van BuroStrakz graag met je in gesprek. Ook vertellen ze hoe en waarom 14 VVT instellingen in regio Utrecht samenwerken om medewerkers kennis te laten maken met zorgtechnologie.

2.    Onderzoeken van VR simulatie bij complexe scheidingen

Begin 2020 is de VR simulatie 'Verscheurd' gelanceerd, ontwikkeld door Enliven en Jeugdbescherming Overijssel. De simulatie kan worden ingezet bij ouders in complexe scheiding en helpt om het perspectief en loyaliteitsconflict van het kind centraal te stellen. Hogeschool Saxion gaat de komende twee jaar de inzet van de VR simulatie onderzoeken. Welke tips zijn er voor het onderzoek? Met welke valkuilen moeten ze rekening houden? En wat zou het project verder helpen? Claire Diets van Jeugdbescherming Overijssel, Alex Tavassoli van Enliven en Astrid Altena van Saxion horen graag jouw ideeën! 

3. Inbedding thuismonitoring vanuit het ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) weet: thuismonitoring heeft veelbelovende voordelen. Het op afstand begeleiden van patiënten vergroot de zorgcapaciteit van een ziekenhuis en geeft patiënten meer regie op hun ziekte. Een dubbele win dus. Maar hoe kan dit worden ondersteund met 'bewijs'? Welke data is nodig om beleidsmakers, zorgverzekeraars en stakeholders te laten zien dat thuismonitoring een blijvende plek verdient in de zorg? Daarover gaan Marco van Geffen en Janet van Kuilenburg van het JBZ graag met je in gesprek.

4. Buurtgesprekken over domotica in Vledder

Inwoners van de dorpsgemeenschap Vledder hebben al jaren buurtgesprekken over de vraag: "Hoe kunnen we fijn en met plezier in Vledder blijven wonen, ook wanneer onze zorgvraag toeneemt?" Dit heeft onder andere geleid tot een woonzorgcentrum in gezamenlijk beheer, De Borgstee. De volgende buurtgesprekken zullen gaan over de inzet van domotica om zo lang mogelijk prettig thuis te blijven wonen. 

Panelleden

Het panel bestaat uit:

Doe ook mee!

Ook jij kan je stem laten horen tijdens de bijeenkomst door vragen te stellen, je mening te geven of te reageren op polls. We maken er een informatieve, inspirerende en interactieve opening van! Enthousiast geworden? Meld je dan aan voor de opening via onderstaande knop! 

Meld je aan

Deel deze pagina