Het Landelijk Leernetwerk Acute Ouderenzorg en de Pilots Zorgcoƶrdinatie organiseren op 23 mei een webinar over de rol van VVT in de acute zorg.Ā Acute Wijkteams vormenĀ een belangrijke schakel tussen wijkzorg en de acute zorg. In het webinar ontdek je hoe je een Acuut Wijkteam kunt opzetten en hoe dit team samenwerkt met andere zorgverleners.

24/7 zorg in de eerste lijn uitbreiden

Als gevolg van de vergrijzing en het credo ā€˜Thuis zo lang het kanā€™, neemt de acute zorgvraag van ouderen toe. Door samenwerking tussen huisartsen, wijkverpleging en het sociale domein wordt overal in het land hard gewerkt aan de intensivering van wijkzorg en betere preventiezorg thuis. Maar alleen deze proactieve zorg is niet voldoende om SEH-bezoeken en ziekenhuisopnames te voorkomen. Om zorgverschuiving te laten plaatsvinden is het essentieel de infrastructuur voor 24/7 zorg in de eerste lijn verder uit te bouwen.Ā 

In dit webinar gaan we in gesprek met zorgprofessionals, managers van Acute Wijkteams en projectleiders van de Pilots Zorgcoƶrdinatie, over hoe een Acuut Wijkteam kan worden gevormd, hoe dit team samenwerkt met huisartsen, HAP en SEH en wat een Acuut Wijkteam kan betekenen in de acute zorg.

Meld je aan

Praktische informatie

Deze activiteit wordt georganiseerd door Cordaan, AmsterdamUMC en Zilveren Kruis.

Deel deze pagina