25 juni 25/6 Workshopavond 'Samenwerken in de wijk'

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Zorghotel Domstate, Utrecht

Op dinsdag 25 juni vindt de workshopavond ‘Samenwerken in de wijk’ plaats. Gedurende deze avond staat de samenwerking tussen eerstelijnszorg en het sociaal domein centraal. Steeds vaker hebben zorggebruikers meervoudige, complexe problemen. Problemen die niet alleen medisch van aard zijn, maar ook sociale ondersteuning behoeven. Samenwerking tussen verschillende professionals is daarom cruciaal. Zorgverleners kunnen elkaar versterken, waardoor zorggebruikers sneller de juiste zorg op de juiste plek ontvangen.

Voor wie is de avond bedoeld?

De workshopavond is bedoeld voor eerstelijnszorgaanbieders en het sociaal domein. Wilt u als huisarts, praktijkondersteuner of wijkverpleegkundige meer contact met sociale zorgverleners in uw wijk? Of bent u sociaal werker en wilt u op een efficiënte manier samenwerken met de huisartsenpraktijk bij u in de buurt? Dan bent u van harte welkom!

Omdat netwerken deze avond centraal staat, nodigen wij u uit om samen met een collega uit uw (toekomstige) netwerk te komen. Neem als huisarts bijvoorbeeld een sociaal werker mee, of vraag als wijkverpleegkundige of de beleidsadviseur van de gemeente meegaat.

Programma

  • 17.00 – 18.00     Ontvangst met warme maaltijd
  • 18.00 – 18.30     Plenair: het belang van samenwerken in de wijk
  • 18.30 – 20.30     Workshops*
  • 20.30 – 21.15     Plenaire afsluiting met aansluitend een borrel                 

*Tijdens interactieve workshops gaat u aan de slag met vragen als:

  • Hoe zorgen we ervoor dat we hetzelfde doel voor ogen hebben? Hoe krijgen we de gedeelde urgentie boven tafel?
  • Hoe vormen we een netwerk? Welke partijen moeten betrokken zijn en welke samenwerkingsvorm kiezen we?
  • Op welke manier werk ik samen in een netwerk? Hoe houden we de gedeelde urgentie vast en zorgen we dat iedereen aangesloten blijft? Hoe gaan we om met tegenslagen?

Aanmelden

Aanmelden kan op deze pagina. Let op! Voor elke beroepsgroep (huisartsenzorg, paramedie, wijkverpleging, sociaal werk en gemeenten) zijn maximaal 15 plekken beschikbaar.

Wij hopen u te verwelkomen op 25 juni!